Εμπορικός Σύλλογος Πάτρας: Νέα ανακοίνωση από την παράταξη Ρούπα-Γουρδούπη-Παντελή

24.05.2022 / 10:15
uuqdyaxcnt628c863413833

Η ανακοίνωση των επικεφαλής του συνδυασμού Εμπορική Ανανέωση αναφέρει:

Η «Εμπορική Ανανέωση» ήρθε για να μείνει!..
Ένας συνδυασμός που στις μόλις δέκα πρώτες ημέρες της παρουσίας του έχει κατακτήσει την εμπιστοσύνη του εμπορικού κόσμου, εκπροσωπώντας το νέο, το άφθαρτο και την ελπίδα. Ανεξάρτητα και ασυμβίβαστα, η «Εμπορική Ανανέωση» ακολουθεί την δική της αυτόνομη πορεία στο δρόμο για ένα δυνατό και παραγωγικό εμπόριο, ρυθμιστή της τοπικής οικονομίας που θα δίνει διέξοδο στις χιλιάδες των μελών του, παραδοσιακούς και νέους.


Ωστόσο, η πρωτοφανής αυτή απήχηση του συνδυασμού, έχει αρχίσει να ενοχλεί. Κυρίως, εκείνους που έχουν μάθει να λειτουργούν παρασκηνιακά και εγωκεντρικά, μετατρέποντας μία δημοκρατική και ανοικτή διαδικασία, όπως οι εκλογές του Εμπορικού Συλλόγου, σε υπόθεση μιας κλειστής ομάδας που έχει ήδη μοιράσει θέσεις και αξιώματα, αδιαφορώντας για την απόφαση των συναδέλφων.
Για πρώτη και τελευταία φορά, τα ιδρυτικά μέλη της «Εμπορικής Ανανέωσης»,  Ρούπας Γιάννης (ΡΟΥΠΑΣ hairshops), Παντελής Μιχάλης (Αυtolisi Παντελής) και Γουρδούπης Τάκης (ΓΟΥΡΔΟΥΠΗΣ βιομηχανικά) και προκειμένου να μην υπάρχει καμία σκιά στον έντιμο και καθαρό τους αγώνα, διευκρινίζουν πως «σκοπός μας δεν ήταν η συγκρότηση ενός νέου συνδυασμού, παρά το γεγονός ότι αρκετοί συνάδελφοι, μας παρακινούσαν αμέσως μόλις εκδηλώσαμε το ενδιαφέρον μας να ασχοληθούμε πιο ενεργά με τον Εμπορικό Σύλλογο.

Συνυπογράψαμε το κείμενο στήριξης στο συνδυασμό «Ενωτικό Εμπόριο» πιστεύοντας στις αρχές και στους σκοπούς του, όπως μας περιγράφηκαν. Ωστόσο πολύ γρήγορα διαπιστώσαμε πως υπάρχει συλλογικό κενό, ενώ την ίδια ώρα, χάθηκε ο προσανατολισμός της μάχης, αφού κάποιοι βλέπουν τις εκλογές ως πεδίο εκδικητικής αντιπαράθεσης.

Παράλληλα, θεωρήσαμε ιδιαίτερα προσβλητικό και υποτιμητικό, ενώ συμμετείχαμε σε μία ομάδα, να γίνονται παρασκηνιακές διεργασίες και να μοιράζονται αξιώματα με ανταλλάγματα μία θέση στο ψηφοδέλτιο ή μία δημόσια δήλωση στήριξης. Τέτοιες συμπεριφορές μπορεί να είναι συνηθισμένες στην πολιτική για κάποιους, αλλά όχι για εμάς. Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να χρησιμοποιήσει το όνομα και τη διαδρομή μας για να χτίσει πάνω στα γκρεμίσματα με τα ίδια παλιά υλικά. Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος της αποχώρησής μας κι όχι όλα όσα διαδίδουν ορισμένοι κύκλοι θεωρώντας πως θα πλήξουν το κύρος και την προσπάθειά μας.

Διαμηνύουμε λοιπόν προς πάσα κατεύθυνση πως όχι μόνο δεν είμαστε λαγοί, αλλά ούτε και συμπλήρωμα κανενός, γι’ αυτό και δεν μας αφορούν τα… μαγειρέματα! Με σεβασμό θα συνεχίσουμε να συζητάμε ανοικτά και υπό το φως του ήλιου με όλους όσοι μοιραζόμαστε τις ίδιες αγωνίες και τις ίδιες ελπίδες.

Πιστεύοντας ακράδαντα ότι αυτά που μας ενώνουν είναι πολλά περισσότερα απ’ αυτά που μας χωρίζουν απέχουμε από κάθε στείρα αντιπαράθεση και μοιραζόμαστε καθημερινά το όραμά μας με εκατοντάδες συναδέλφους για έναν Εμπορικό Σύλλογο ισχυρό, αυτόνομο και πρωταγωνιστή στην τοπική κοινωνία αι οικονομία, χωρίς στεγανά και διαχωριστικές γραμμές. Η προσπάθειά μας είναι συλλογική και καθαρή μα προπάντων ανεξάρτητη και ακομμάτιστη, γι’ αυτό και οι αποφάσεις λαμβάνονται απ’ όλους κι όχι από έναν. Η Εμπορική Ανανέωση είναι εδώ για να κάνει την υπέρβαση κι αυτή είναι η υπόσχεση που δώσαμε πρώτα απ’ όλους στους εαυτούς μας».

Ρούπας Γιάννης

(ΡΟΥΠΑΣ hairshops)

Γουρδούπης Τάκης

(ΓΟΥΡΔΟΥΠΗΣ βιομηχανικά)

Παντελής Μιχάλης

(Autolisi ΠΑΝΤΕΛΗΣ)

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα