ΕΑΠ: Ολοκληρώθηκε το 6ο Διεθνές Θερινό Σχολείο για την διαχείριση των αποβλήτων

31.07.2021 / 19:02
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
223144160_528576841927583_807548843521484534_n

Ολοκληρώθηκαν οι διαλέξεις στο Διεθνές 6ο εξ αποστάσεως, ηλεκτρονικής εκπαίδευσης, Θερινό Σχολείο του ΕΑΠ με τίτλο: «Wastewater and Biosolids Management (WWSS21)» που διεξήχθη από 26-31 Ιουλίου στο ΕΑΠ.

Σε αυτό δίδαξαν είκοσι επτά Έλληνες και Ξένοι Καθηγητές Πανεπιστημίων και ερευνητικών Ινστιτούτων ( Γερμανία, Κίνα, Αμερική, Ισπανία, Μαρόκο, Ιορδανία). Απευθύνθηκε σε όλους όσοι ενδιαφέρονται για θέματα επεξεργασίας και διαχείρισης των αποβλήτων και στόχευσε στην ενημέρωση σχετικά με τις νέες τεχνολογίες και τις πρακτικές διαχείρισης κυρίως των υγρών αποβλήτων, αλλά και των βιοστερεών, με μεταφορά εμπειριών και τεχνογνωσίας από διαφορετικές χώρες. Για δεύετρη δε φορά στο σχολείο παρουσιάστηκαν ερευνητικές εργασίες μεταπτυχιακών νέων επιστημόνων.

Το Σχολείο το παρακολούθησαν εκτός των ξένων συμμετεχόντων και στελέχη Περιφερειών της Χώρας, Υπουργείων (Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας), αλλά και Ιδιωτικών Φορέων ( ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΔΕΥΑΠ, ΕΑΣ) εταιριών όπως Ηλέκτωρ , Μεσόγειος, MarathonData Systems , που απασχολούνται με τα θέματα της διαχείρισης των υγρών και βιοστερεών.

Το Σχολείο αποτελεί πλέον θεσμό , όπως τόνισε στο κλείσιμο των παρουσιάσεων ο Καθηγητής Ιωάννης Καλαβρουζιώτης, Κοσμήτορας της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΕΑΠ και επιστημονικός υπεύθυνος της εκπαίδευσης κάτι που επιβάλλει την συνέχιση και διευρυνσή του.

Πραγματοποιήθηκε δε την τελευταία ημέρα τού σχολείου μια τεχνική επίσκεψη στο Κέντρο επεξεργασίας αποβλήτων του Δήμου Αιγίου ώστε να επιμορφωθούν οι συμμετέχοντες στις διαδικασίες επεξεργασίας αποβλήτων μέσω μεμβρανών από τον Καθηγητή Δημήτρη Βαγενά του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών. Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας στον Διευθυντή του Β.Κ. της ΔΕΥΑ Αιγιάλειας κ. Παναγιώτη Νικολόπουλο για την επίσκεψη αυτή.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα