E.K.Π: Μόνο με συλλογικό και μαζικό αγώνα μπορούμε να διασφαλίσουμε τα δικαιώματά μας και μέτρα προστασίας της υγείας μας

06.04.2021 / 11:30
ergatiko-3

Το Εργατικό Κέντρο Πάτρας στηρίζει και συμμετέχει στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον κλάδο του Επισιτισμού – Τουρισμού, την Παρασκευή 9 Απρίλη.
Είμαστε στο πλευρό όλων των εργατοϋπαλλήλων του κλάδου που εδώ και μήνες βρίσκονται χωρίς δουλειά, χωρίς εισόδημα, έχοντας ξεπεράσει κάθε όριο και κάθε αντοχή. Είναι εργαζόμενοι που ζουν σε αυτές τις συνθήκες με ένα πενιχρό ή και καθόλου εισόδημα, που κρίνεται όχι μόνο η δουλειά τους, αλλά και η ίδια τους η επιβίωση. Που κρίνεται αν με την έναρξη της σεζόν θα επιστρέψουν όλοι πίσω στη δουλειά τους, χωρίς να επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο η θέση τους.
Όλα τα τελευταία χρόνια οι κυβερνήσεις πρόβαλαν τον τουρισμό ως τη “βαριά βιομηχανία” της χώρας, ως το στήριγμα της καπιταλιστικής ανάκαμψης. Τα ρεκόρ, όμως, των επισκεπτών ποτέ δεν συμβάδιζαν με τα δικαιώματα των εργαζομένων. Ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει: Τα τεράστια κέρδη των μεγάλων ξενοδοχειακών και τουριστικών επιχειρήσεων στον κλάδο πάτησαν πάνω στη άγρια εκμετάλλευση των εργαζομένων στον τουρισμό και τον επισιτισμό.
Και σαν να μην έφτανε αυτό, τον τελευταίο χρόνο, μέσα στην πανδημία, αντί τα μέτρα της κυβέρνησης να στηρίζουν τους εργαζόμενους, συνέχισαν να στηρίζουν τις αξιώσεις των επιχειρηματικών ομίλων, όπως η αναστολή των συμβάσεων εργασίας, η εκ περιτροπής εργασία, οι ανατροπές στον ημερήσιο χρόνο. Αντί να ενισχύσει το εισόδημα των εργαζομένων που εδώ και ένα χρόνο ζουν με ψίχουλα, μοιράζει προκλητικά εκατομμύρια σε ξενοδόχους, αεροπορικές εταιρείες και μεγαλοεργοδότες του κλάδου.
Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους και τα σωματεία της Πόλης μας να σταθούν στο πλευρό τους, να εκφράσουν με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη τους στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στον κλάδο του Τουρισμού – Επισιτισμού, να παλέψουν μαζί τους για να παραμείνουμε όλοι υγιείς. Για να μην πεινάσει κανείς. Για να γυρίσουμε όλοι στη δουλειά. Για να έχουμε μισθούς και δικαιώματα που να καλύπτουν τις ανάγκες μας.

Μόνο ο οργανωμένος συλλογικός και μαζικός αγώνα έχει σήμερα αποτελέσματα!
Αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά οι εργαζόμενου στον Επισιτισμό – Τουρισμού που μαζί με τα σωματεία τους έδωσαν ένα μεγάλο αγώνα όλο αυτό το διάστημα. Από αυτούς τους αγώνες αναγκάστηκε η κυβέρνηση να εντάξει στην ειδική αποζημίωση τους εκατοντάδες χιλιάδες εποχικούς εργαζόμενους του κλάδου. Από αυτούς τους αγώνες ασφάλισε όσους έκαναν μονομερείς δηλώσεις αναστολής. Από αυτούς τους αγώνες έκανε πίσω και διασφάλισε την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη όσων δεν είχαν εξασφαλίσει 50 ένσημα.
Όλες και όλοι την Παρασκευή 9 Απρίλη στην συγκέντρωση – κινητοποίηση του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού – Τουρισμού και Ξενοδοχείων Νομού Αχαΐας, στις 11:00πμ στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας.
Διεκδικούμε μαζί τους:
• Να διασφαλιστεί το δικαίωμα της επαναπρόσληψης όλων των εποχικών στον Τουρισμό και στον Επισιτισμό.
• Καμία απόλυση. Αξιοπρεπές εισόδημα για όλους μέχρι να αρθούν τα περιοριστικά́ μέτρα και να ανοίξουν οι επιχειρήσεις.
• Συλλογικές Συμβάσεις με μισθούς αξιοπρεπείς και δικαιώματα με υποχρεωτική εφαρμογή σε όλη τη χώρα.
• Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα