Ε.Ι.Ν. Αχαΐας: Ρουτίνα οι διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ στο Γ.Ν. Πατρών

27.11.2021 / 13:49
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
fa 33

Σε απόφαση της η Γενική Συνέλευση των  Ιατρών ων  ΓΝ Πατρών αναφέρει τα εξής:

«Η γενική συνέλευση των ιατρών του ΓΝ Πατρών διενεργήθηκε με μαζική συμμετοχή των συναδέλφων του νοσοκομείου και με εκπροσώπηση από το σύνολο των κλινικών και των εργαστηρίων.

Αναδείχθηκε η ασφυκτική κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο το τελευταίο διάστημα, όπου, ενώ υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, υλικοτεχνικό εξοπλισμό και περιορισμένο αριθμό κλινών καλείτε να ανταπεξέλθει σε ένα μεγάλο αριθμό Covid περιστατικών που προσέρχονται στα ΤΕΠ και εισάγονται κατά δεκάδες στην εφημερία. Το ΓΝ Πατρών διαθέτει υποπολλαπλάσιους ιατρούς σε σχέση με το ΠΓΝΠ και νοσηλεύει στις κλινικές Covid περίπου τον ίδιο αριθμό ασθενών, είναι οι ίδιοι ιατροί που προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες, ατελείωτες ώρες κάθε μέρα για 20 συνεχόμενους μήνες.

Στη ΜΕΘ Covid με 9 κλίνες, που στήθηκε με πρόχειρο τρόπο και χωρίς τις κατάλληλες προδιαγραφές για την ασφαλή λειτουργία της, η κατάσταση είναι χειρότερη. Οι ελάχιστοι ιατροί που έχουν επιφορτιστεί με την λειτουργία της δεν επαρκούν για τον μεγάλο αριθμό διασωληνωμένων  και βαρέως πασχόντων ασθενών με Covid. Οι διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ, με έναν απλό αναπνευστήρα και ένα monitor, είναι πλέον καθημερινότητα, ενώ με εντολή της διοίκησης  εφημερεύουν στην ΜΕΘ γιατροί άσχετων ειδικοτήτων χωρίς καμία εμπειρία από εντατική θεραπεία και διαχείριση διασωληνωμένων ασθενών.

Με εντολή της διοίκησης και του διευθυντή ιατρικής υπηρεσίας είμαστε από τα πρώτα νοσοκομεία πανελλαδικά που εφάρμοσε την άκρως επικίνδυνη απόφαση του Υπουργείου Υγείας για διακομιδή διασωληνωμένων και βαρέως πασχόντων ασθενών από ειδικευόμενους ιατρούς άνω των έξι μηνών. Η διακομιδή αυτών των ασθενών είναι μία πολύ σοβαρή ιατρική πράξη, η οποία πρέπει να γίνεται μόνο από εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό, και σε κάθε άλλη περίπτωση η διακομιδή του βαρέως πάσχοντα είναι επισφαλής.

Η επίπτωση της επιδημίας covid19 είχε ως αποτέλεσμα την μείωση των χειρουργικών κλινών δημιουργώντας πολλαπλά προβλήματα όσον αναφορά την νοσηλεία και την περίθαλψη χειρουργικών ασθενών. Επιπροσθέτως η οδηγία για περικοπή κατά 80% των χειρουργικών αιθουσών  η όποια τέθηκε σε εφαρμογή ως επί το πλείστον στο ΓΝ Πατρών ‘’Άγιος Ανδρέας’’ οδηγεί στην υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, συνολικά όλου του νοσοκομείου, προς τους πολίτες της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής. Η απόφαση αυτή της διοίκησης του νοσοκομείου, της 6ης ΥΠΕ και του υπουργείου, κλείνει τα τακτικά χειρουργεία του νοσοκομείου και αφήνει στην τύχη τους εκατοντάδες ασθενείς»

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα