Ε.Ι.Ν.Α: Να ανατραπεί η εγκληματική κυβερνητική πολιτική διαχείρισης της πανδημίας

02.02.2021 / 9:22
eina-fb-img

Η εικονική πραγματικότητα που παρουσιάζει η κυβέρνηση και τα ΜΜΕ της δεν μπορεί να κρύψει τις εγκληματικές της ευθύνες για την διαχείριση της πανδημίας.

·       Για την απουσία στοιχειώδους προετοιμασίας ενόψει του τρίτου κύματος.

·       Για τους ρυθμούς χελώνας του εμβολιασμού και την ακύρωση του σχεδίου για τα 1000 εμβολιαστικά κέντρα.

·       Για τη μετατροπή του δημόσιου συστήματος υγείας σε σύστημα μιας νόσου.

·       Για την εκτίναξη της θνητότητας λόγω Covid-19 το εφιαλτικό δίμηνο Νοέμβρη-Δεκέμβρη.

·       Γιατί αντί να προσλάβει μόνιμους υγειονομικούς για την θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας, μας έχει μετατρέψει σε περιοδεύοντα θίασο που μπαλώνει τρύπες.

Η υποκρισία τους ξεχειλίζει! Ξεχειλίζει όμως και η αγανάκτησή μας! Για τα υποκριτικά χειροκροτήματα στα μπαλκόνια, για τα κροκοδείλια τηλεοπτικά δάκρυα, γιατί μας αποκαλούνε ψεύτες, για τις ΕΔΕ επειδή αρρωστήσαμε, για τη στοχοποίησή μας για τους ασθενείς που άφησαν την τελευταία τους πνοή εκτός ΜΕΘ. Για τους εκβιασμούς, τις απειλές, τις πειθαρχικές διώξεις, τις απολύσεις επειδή σηκώσαμε κεφάλι.

Να μετατρέψουμε την οργή μας σε συλλογική διεκδίκηση και πανυγειονομικό ξεσηκωμό!

Ήρθε η ώρα να ακουστεί δυνατά η δική μας φωνή

Να ανατραπεί η εγκληματική κυβερνητική πολιτική στη διαχείριση της πανδημίας

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμβάλλουν στην επιτυχία των κινητοποιήσεων για την ανάδειξη των προβλημάτων σε κάθε νοσοκομείο και Κέντρο Υγείας, για την διεκδίκηση των αναγκαίων μέτρων ενίσχυσης του ΕΣΥ. Καλούμε τα σωματεία των υγειονομικών, όλους τους εργαζόμενους της πόλης να παλέψουν μαζί μας, να οργανώσουμε τον αγώνα για την εξασφάλιση της υγείας του λαού.

·       Διαδικτυακή Γενική Συνέλευση της Ε.Ι.Ν.Α την Παρασκευή 12/02 στις 6:30μμ

·       3/2 ημέρα δράσης για την ΠΦΥ, κινητοποίηση στο Κ.Υ Νοτίου Τομέα(Ζαρουχλέικα) στις 2:30μμ για την ανάδειξη των οξυμένων προβλημάτων της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης και την επιτακτική ανάγκη ενίσχυσης της

·       16/2  24ωρη πανελλαδική απεργία ΟΕΝΓΕ με συγκέντρωση στην 6η ΥΠΕ στις 12μμ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ, ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΜΑΣ, ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ – ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

·       Δημιουργία του αναγκαίου αριθμού εμβολιαστικών κέντρων στο πλαίσιο της Π.Φ.Υ. σε κατάλληλους χώρους και στελέχωση τους με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Άμεση απεμπλοκή των νοσοκομείων από τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού.

·       Κάλυψη των γνωστών οργανικών κενών σε Κ.Υ-ΕΚΑΒ-Νοσοκομεία με μαζικές προσλήψεις μόνιμων υγειονομικών με κατεπείγουσες διαδικασίες – Όχι στις εμβαλωματικές λύσεις με μετακινήσεις προσωπικού , επικουρική ομηρία και παράταση των συνταξιοδοτούμενων σ.

· Επαναλειτουργία, πλήρης στελέχωση, εξοπλισμός του Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος για νοσηλεία Covid ασθενών

·       Δημιουργία αποκεντρωμένου περιφερειακού επιδημιολογικού κέντρου του ΕΟΔΥ σε συνεργασία με τα Νοσοκομεία, το Πανεπιστήμιο, τον Δήμο και την Περιφέρεια για την πλήρη καταγραφή και αυστηρή επιδημιολογική επιτήρηση, την εκτεταμένη ιχνηλάτηση και καραντίνα σε κατάλληλους χώρους (πχ κλειστά ξενοδοχεία) για όσους δεν έχουν τη δυνατότητα απομόνωσης. Έλεγχος των διαδικασιών εργαστηριακής διάγνωσης του ιδιωτικού τομέα σε σχέση με τα τεστ (μέθοδοι, ευαισθησία) καθώς και τη δυνατότητα πρόσβασης στα αποτελέσματα του τοπικού επιδημιολογικού κέντρου.

·      Επίταξη χωρίς αποζημίωση των μεγάλων ιδιωτικών νοσοκομείων και κλινικών  του νομού (με το προσωπικό τους) τη στιγμή που θα υπάρξει ανάγκη. Υποχρεωτική ένταξη των ιδιωτών γιατρών στο σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας καθώς και του εμβολιασμού.

·       Να ακυρωθεί η απαράδεκτη οδηγία για μείωση των τακτικών χειρουργείων στα δημόσια νοσοκομεία- Άμεσα μέτρα για την πλήρη επαναλειτουργία των τακτικών ιατρείων και των χειρουργείων στο δημόσιο σύστημα υγείας

·       Επείγουσα ενίσχυση με μόνιμο προσωπικό και εξοπλισμό των περιφερειακών νοσοκομείων Αγρινίου, Μεσολογγίου, Πύργου και Αιγίου. Ομοίως με προσωπικό που θα επιφορτίζεται με την τήρηση μέτρων προστασίας στα νοσοκομεία (όπως και στα νοσοκομεία της Πάτρας).

·   Επαναφορά των μισθών μας στα επίπεδα πριν από τις περικοπές του 2012 και χορήγηση των οφειλόμενων αναδρομικών. Έγκαιρη πληρωμή, στο ακέραιο, χωρίς περικοπές, του συνόλου των δεδουλευμένων εφημεριών (πρόσθετων και τακτικών). Αυτοτελής φορολόγηση των τακτικών εφημεριών. Οι πρόσθετες εφημερίες να είναι αφορολόγητες.

·       Ένταξη στα ΒΑΕ. Χορήγηση επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας. Ορισμός της νόσησης από κορονοϊό ως επαγγελματική ασθένεια. Προστασία των συναδέλφων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες- Τακτικά επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλους τους υγειονομικούς

·       Κατάργηση της εγκυκλίου Χουλιαράκη. Ασφαλιστική κάλυψη της αστικής ευθύνης από το κράτος και την εργοδοσία.

·       Γενναία αύξηση του κρατικού προϋπολογισμού για την Υγεία

Για το Δ.Σ. της Ε.Ι.Ν.Α.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα