EΠΕΝΔΥΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΙΟ: Αγοράζει Παναιγιάλειο, θέλει να λειτουργήσει το αυτοκινητοδρόμιο, κατασκευάζει ξενοδοχείο

Πλήρης επιβεβαίωση του προ ημερών ρεπορτάζ του "Κόσμου" για τον Αιγύπτιο επιχειρηματια που θέλει να επενδύσει στην Αχαϊα.

Ο Αιγύπτιος επιχειρηματίας Αλί Μοχάμεντ Χαμντούν παρουσίασε χθες, σε αίθουσα του ξενοδοχειακού συγκροτήματος Megusta στα Σελιανίτικα, το τριπλό πρότζεκτ που έχει στα σκαριά. Και το ένα κομμάτι του πρότζεκτ είναι ο Παναιγιάλειος, για τον οποίο το όραμά του είναι πολύ προχωρημένο.
Τα άλλα δύο κομμάτια είναι η κατασκευή πίστας για φόρμουλα 1 στην Χαλανδρίτσα και η κατασκευή πολυτελούς ξενοδοχειακής μονάδας στη Ροδιά για γκόλφερς!
Ο κ. Χαμντούν έδειξε άνετος, κοσμογυρισμένος, μπίζνεσμαν, απαντούσε με σαφήνεια και πάντα με το χαμόγελο, ήταν χαλαρός και ευδιάθετος, δεν μοίρασε υποσχέσεις αόριστα. Το είπε ευθέως: «Αν πάει καλά η εξέλιξη του πρότζεκτ, τότε θα δείτε κι έναν Παναιγιάλειο που δεν θα έχετε ξαναδεί. Θέλω να χτίσω κάτι το μοναδικό, κάτι το διαφορετικό, κάτι στέρεο».
Το συμπέρασμα: μέσα στις επόμενες μέρες θα διαφανεί τι εξέλιξη θα έχουν οι συζητήσεις του για τις παράλληλες επιχειρηματικές βλέψεις του και απ' αυτή την εξέλιξη θα εξαρτηθεί και η ανάμιξή του στον Παναιγιάλειο.
Οι απαντήσεις του Αιγύπτιου:
-«Νιώθω όμορφα που είμαι εδώ. Νιώθω σαν να 'μαι με την οικογένειά μου, με δικούς μου ανθρώπους. Στην αρχή, λόγω και του γενικότερου κλίματος στη Ελλάδα, που δεν είναι και το καλύτερο, ήμουν λιγάκι επιφυλακτικός, αλλά νομίζω πως παντού υπάρχουν ευκαιρίες. Θέλω να χτίσουμε κάτι νέο, όμορφο και διαπιστώνω πως το έδαφος είναι πρόσφορο».

 

-«Αν όλα εξελιχθούν καλά στο γενικότερο πρότζεκτ, τότε μπορούμε να κάνουμε σπουδαία πράγματα για τον Παναιγιάλειο. Κι εγώ προσωπικά έχω όραμα να φτιάξω κάτι μοναδικό, κάτι πολύ διαφορετικό. Είμαι επαγγελματίας, γνωρίζω το αντικείμενο, ξέρω τι σημαίνει Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρεία στην Ελλάδα, αλλά έχω τον τρόπο να κάνω τον Παναιγιάλειο κερδοφόρα εταιρεία. Δεν με τρομάζει το σκηνικό, βλέπω μακροπρόθεσμα».

 

-«Πολύ σύντομα θα ξεκαθαρίσουν όλα. Δεν ήρθα για να πετάξω λεφτά, ούτε να κοροϊδέψω κανέναν. Αν δεν δω πρόοδο στο κομμάτι των επενδύσεων που έχω κατά νου, δεν θα προχωρήσω. Όλα είναι αλληλένδετα. Όμως πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά».

 

-(στο ερώτημα ποιες είναι οι επιχειρηματικές βλέψεις του στην περιοχή): «Η κατασκευή πίστας για φόρμουλα ένα στην Χαλανδρίτσα, η ξενοδοχειακή-τουριστική επένδυση στη Ροδιά για παίκτες του γκολφ και ο Παναιγιάλειος, ως ένα κομμάτι από το γενικότερο σύνολο του πρότζεκτ που αφορά και τον αθλητικό τουρισμό. Να ξέρετε πως έχω εμπειρία στο αθλητικό μάρκετινγκ και υπάρχει ένα μεγάλο πλάνο για τον Παναιγιάλειο, επικεντρωμένο και στις ακαδημίες, γιατί οι ακαδημίες φέρνουν έσοδα, φέρνουν και παίκτες. Και υπάρχει κι ένα μεγάλο πρόγραμμα που τρέχει από το Υπουργείο Τουρισμού της Ελλάδας σε συνεργασία με την Κύπρο, την Αίγυπτο, που αφορά συγκεκριμένους τομείς ανάπτυξης».

 

Την τελευταία ερώτηση την έκανε στον Αλί Χαμντούν ο Γιώργος Αστερής και η συνέντευξη έκλεισε σε πολύ χαλαρό και ευχάριστο κλίμα! «Αληθεύει κ. Χαμντούν ότι είστε παντρεμένος, αλλά έχετε συνολικά εννέα γυναίκες;», ήταν η ερώτηση του Γ. Αστερή. Ο Αιγύπτιος επιχειρηματίας, χαμογέλασε πλατιά, έλαμψε το πρόσωπό του, και απάντησε αμέσως: «Ναι, αλήθεια είναι»!
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ