Δυτική Ελλάδα: «Ξαναχτυπά» ο «συλλέκτης» ζώων-Καταγγελίες για κακοποίηση -ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ

31.12.2020 / 8:39
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
134942107_711690336206732_7018533194584910951_n

Σε δύο αυτοψίες προχώρησαν οι Αρχές τις προηγούμενες ημέρες σε ιδιόκτητο κτήμα μετά από καταγγελίες για κακοποίηση ζώων.

Πρόκειται για περίπτωση ανθρώπου, στο Παναιτώλιο, που έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρμόδιες υπηρεσίες και χαρακτηρίζεται ως «συλλέκτης» ζώων. Δηλαδή ως άνθρωπος που έχει περισσότερα ζώα από όσα μπορεί να θρέψει και να φροντίσει σωστά.  Η συγκεκριμένη περίπτωση του κτήματος στο Παναιτώλιο, που από πολλούς φιλόζωους χαρακτηρίζεται ως «κολαστήριο», είχε απασχολήσει ξανά τις Αρχές στα τέλη του 2015, πάλι μετά από καταγγελίες πολιτών. Συγκεκριμένα καταγγέλλονταν η ύπαρξη δεκάδων υποσιτισμένων ζώων στο χώρο κάτω από άθλιες υγειονομικά συνθήκες. Μάλιστα σύμφωνα με το ρεπορτάζ εκείνης της εποχής, είχε επιβληθεί και πρόστιμο στον ιδιοκτήτη του κτήματος.

Πλέον όμως τα πράγματα σε επίπεδο νομοθεσίας έχουν αυστηροποιηθεί περισσότερο και η κακοποίηση ζώων, αν και εφόσον στοιχειοθετηθεί, αντιμετωπίζεται ως κακούργημα. Οι νεότερες καταγγελίες για τα όσα συμβαίνουν στο συγκεκριμένο κτήμα σε αγροτική περιοχή του Παναιτωλίου –που κάνουν λόγο και πάλι για άθλιες συνθήκες διαβίωσης δεκάδων ζώων- κινητοποίησαν ξανά τις Αρχές. Η Αστυνομία στις 26/12 πραγματοποίησε την πρώτη αυτοψία στο χώρο, ενώ μόλις προχθές 29/12 διενεργήθηκε δεύτερη αυτοψία αυτή τη φορά από μεικτό κλιμάκιο της Αστυνομίας και των υπηρεσιακών παραγόντων της Διεύθυνσης Υγιεινής. Και φυσικά το επόμενο βήμα είναι τα στοιχεία που συνελέγησαν από τις Αρχές και όλος ο φάκελος της υπόθεσης να διαβιβασιστεί στον Εισαγγελέα για περαιτέρω διερεύνηση.

sinidisi.gr

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα