Δυτική Ελλάδα: Θλίψη για τον θάνατο της Φωτεινής Στεφανοπούλου

10.10.2021 / 14:52
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
FWTEINH-1-1024x576

Για την γειτονιά των αγγέλων «έφυγε…» η Πανεπιστημιακός και πρώην Βουλευτής,Φωτεινή Στεφανοπούλου, το γένος Δεκάζου από την Τρίπολη Αρκαδίας που το 1993 είχε εκλεγεί βουλευτής Ηλείας με την Πολιτική Άνοιξη.
Η Φωτεινή Στεφανοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα αλλά είχε καταγωγή από την Αρκαδία. Γόνος επιφανούς και Ιστορικής οικογένειας από την Τρίπολη. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ιστορία των Θεσμών στο Paris II και Ιστορία των Δικαίων της Αρχαιότητας και Παπυρολογία στην Ecole Pratique Hautes Etudes (IVe Section, SciencesHistoriqves et Philologiques, Sorbone).

Στις εκλογές του Οκτώβρη το 1993, εκλέχτηκε Βουλευτής Ηλείας με το κόμμα της Πολιτικής Άνοιξης. Έκανε τεράστιο αγώνα μαζί με τον αείμνηστο σύζυγό της, Ακαδημαϊκό, Καθηγητή και Βουλευτή Στέφανο Β. Στεφανόπουλο, για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με έδρα την Τρίπολη με κύριο σκοπό και την επέκτασή του στην Ηλεία.
Κατά τη διάρκεια της πολιτικής της σταδιοδρομίας υπερασπίστηκε με πάθος τα αιτήματα των Ηλείων που είχαν αναπτυξιακό χαρακτήρα. Τελευταία διετέλεσε Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, ενώ έχει πλούσιο συγγραφικό έργο.
ΠΗΓΗ: patrisnews.com

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα