Δυτική Ελλάδα: Συστηματικοί έλεγχοι στην αγορά από τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες ενόψει του Πάσχα

23.04.2021 / 15:35
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
20210423 ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ (1)

Ανακοίνωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για τους ελέγχους στην αγορά ενόψει Πάσχα. Κτηνιατρικές υπηρεσίες θα ελέγχουν τα κρέατα για να διασφαλιστεί η προστασία του καταναλωτή.

Εκτεταμένοι είναι οι έλεγχοι στην αγορά από τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας ενόψει του Πάσχα. Οι έλεγχοι έχουν σκοπό να προστατέψουν την Δημόσια υγεία και τον καταναλωτή από πρακτικές παραπλάνησης και εκτείνονται σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα και πιο συγκεκριμένα στην εισαγωγή ζώντων ζώων, στους εμπόρους ζώντων ζώων και κρέατος και στην λιανική πώληση.
Υπάρχει καθημερινή παρουσία της Δ/ντριας Κτηνιατρικής της ΠΔΕ, Χαρίκλειας Οικονόμου, του προϊσταμένου του τμήματος Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας, Κωνσταντίνου Μήλιου και κτηνιάτρων σε όλα τα σφαγεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας προκειμένου να διασφαλιστεί η ποιότητα του κρέατος που θα καταναλωθεί. Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν έως και την παραμονή του Πάσχα.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Θεόδωρος Βασιλόπουλος, με αφορμή τους ελέγχους επεσήμανε τα εξής: «Οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται καθημερινά σε διάφορα σημεία και πραγματοποιούν ελέγχους σε σφαγεία και σε επιχειρήσεις πώλησης τροφίμων ζωικής προέλευσης, γιατί η διασφάλιση της προστασίας του καταναλωτή και της δημόσιας υγείας αποτελεί όχι μόνο καθήκον αλλά και υποχρέωση».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα