Δυτική Ελλάδα: Συνάντηση Δημάρχου Παναγιώτη Αντωνακόπουλου με το σωματείο εστίασης “Διόνυσος” Πύργου

24.02.2021 / 14:48
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
estiasi

Στο πλαίσιο της εποικοδομητικής συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί, κι ειδικά μέσα στην κατάσταση των γνωστών δυσμενών συνθηκών τους τελευταίους μήνες, ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος είχε συνάντηση με μέλη του νεοσύστατου Σωματείου Εστίασης και Συναφών Επαγγελμάτων “Διόνυσος” Πύργου.
Κύριο αντικείμενο της συζήτησης αυτής ήταν τα δύο ζητήματα που έθεσαν οι εκπρόσωποι του Σωματείου. Αφενός τη μείωση των δημοτικών τελών όπως και των τελών κοινόχρηστων χώρων, αφετέρου, και κυρίως, τη συμβολή του Δήμου στους επαγγελματίες όταν ανοίξουν τα καταστήματά τους. Αυτό που έθεσαν δηλαδή ήταν, αναφορικά με τα τέλη των κοινόχρηστων χώρων, να δοθεί μια ολιγόμηνη παράταση, αφού ανοίξουν οι επιχειρήσεις, μέχρι να ξεκινήσει η αποπληρωμή των τελών τους. Επίσης στο “τραπέζι” τέθηκε, εκτός από τη μείωση που προβλέπεται από το νόμο, η μείωση της τιμής επί του τετραγωνικού μέτρου.
Ο κ. Αντωνακόπουλος, τόνισε ότι ο Δήμος έχει ήδη γνωστή και δηλωμένη την πρόθεση του να λαμβάνονται όλες οι σχετικές αποφάσεις στην κατεύθυνση στήριξης αιτημάτων που θέτουν οι επαγγελματίες της εστίασης και οι ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.
«Ο Δήμος διαρκώς εξετάζει τα περιθώρια που υπάρχουν, ώστε μέσα στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του και μέσα σε όσα επιτρέπει το υπάρχον νομικό – κανονιστικό πλαίσιο, να παίρνει αποφάσεις στήριξης του συγκεκριμένου κλάδου σε μια τόσο δύσκολη περίοδο. Να τονιστεί και πάλι πως είναι απολύτως κατανοητή η αγωνία των ανθρώπων της εστίασης που βιώνουν πολύ μεγάλα προβλήματα ως εκ των ιδιαίτερα πληγέντων κλάδων. Κάθε αρμόδιος κρατικός φορέας πρέπει να το έχει υπόψη αυτό», τόνισε.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα