Δυτική Ελλάδα: Προβληματισμοί για το εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμάτων στη Φλόκα

10.03.2021 / 12:24
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
απορρίμματα

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος δηλώνει ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Σπύρος Μυλωνάς για τα αποτελέσματα της σύσκεψης στην Περιφέρεια με αντικείμενο το εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων στου Φλόκα. Τόσο η ένταξη του έργου όσο και η ομόφωνη πρόθεση για επιτάχυνση των διαδικασιών δημοπράτησης και ολοκλήρωσής του μέχρι το τέλος του ’23, επιτρέπουν μια αισιόδοξη εκτίμηση για την αντιμετώπιση ενός προβλήματος που χρόνιζε, είναι η εκτίμηση του Δημάρχου.
Ωστόσο στη διάρκεια της σύσκεψης ο Σπύρος Μυλωνάς στάθηκε ιδιαίτερα στην επόμενη ημέρα και τα πιθανά της προβλήματα.

«Σύμφωνα με τον υφιστάμενο σχεδιασμό η μονάδα θα υποδέχεται 53.000 τόνους ετησίως ενώ ταυτόχρονα θα πρέπει η ανακύκλωση να φτάσει στο 50% επί του συνολικού όγκου των απορριμμάτων» επεσήμανε ο Δήμαρχος και συνέχισε: «Σήμερα η ανακύκλωση είναι γύρω στο 5%. Ο στόχος για δεκαπλασιασμό αυτής της επίδοσης μέσα στα επόμενα 2,5-3 χρόνια είναι μη ρεαλιστικός. Αυτή η εκτίμηση σχετίζεται με τις ανεπάρκειες της Εταιρείας Ανακύκλωσης, με τις καθυστερημένες παρεμβάσεις της πολιτείας σε αυτό το ζήτημα αλλά και με την παντελή έλλειψη προετοιμασίας των τοπικών κοινωνιών ώστε να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της αυξημένης ανακύκλωσης».

Στη συνέχεια ο Σπύρος Μυλωνάς αφού δεσμεύτηκε ότι ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα για να επιτύχει αύξηση στα ποσοστά ανακύκλωσης υπογράμμισε με έμφαση την πάγια άποψη του Δήμου: «Δεν θα δεχθούμε», ανέφερε «να πάνε στου Φλόκα ποσότητες απορριμμάτων πέραν των συμφωνημένων 53.000 τόνων ετησίως. Τυχόν πλεονάζουσες ποσότητες απορριμμάτων θα είναι πρόβλημα που ανήκει στην αποκλειστική αρμοδιότητα του κάθε Δήμου και πάντως δεν θα γίνουν δεκτές στου Φλόκα» κατέληξε ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα