Δυτική Ελλάδα: Πότε θα έρθει το φυσικό αέριο στην Πάτρα – Τι γίνεται με τον Πύργο και το Αγρίνιο

07.09.2021 / 7:01
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
fusiko-aerio

Οι διαγωνισμοί της ΔΕΔΑ για τα δίκτυα φυσικού αερίου που αφορούν την Δυτική Ελλάδα φαίνεται πως βρίσκονται στον «αέρα». Πρόκειται για έργο κατασκευής δικτύων χαμηλής και μέσης πίεσης στα οποία θα μεταφέρεται υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) από τη Ρεβυθούσα.

Στόχος του νέου έργου με τίτλο “Eργασίες κατασκευής δικτύου διανομής μέσης και χαμηλής πίεσης, συνδέσεων παροχετευτικών αγωγών και εγκατάστασης εξοπλισμού (σταθμών μέτρησης και ρύθμισης, βανών κ.τ.λ.) Πάτρα” με αναθέτουσα αρχή τη ΔΕΔΑ και προϋπολογισμό να εκτιμάται στα 24,1 εκατομμύρια ευρώ σε ποσό με ΦΠΑ (19,5 εκατ. ευρώ ποσό χωρίς ΦΠΑ), που έβγαλε σε δημοπράτηση η ΔΕΔΑ είναι να φτάσει επιτέλους το φυσικό αέριο στην Πάτρα .

Παράλληλα τρέχει και το δεύτερο έργο που είναι προς δημοπράτηση και αφορά στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και συγκεκριμένα τις πόλεις του Πύργου και του Αγρινίου. Το δεύτερο έργο έχει τίτλο “Εργασίες κατασκευής δικτύου διανομής μέσης και χαμηλής πίεσης, συνδέσεων παροχετευτικών αγωγών και εγκατάστασης εξοπλισμού (σταθμών μέτρησης και ρύθμισης, βανών κ.τ.λ.) Αγρίνιο-Πύργος”, έχει προϋπολογισμό 13,3 εκατομμύρια ευρώ σε ποσό με ΦΠΑ (10,8 εκατ. ευρώ χωρίς ΦΠΑ) και θα χρηματοδοτηθεί από ίδια κεφάλαια της ΔΕΔΑ και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Να θυμίσουμε πως καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προσφορών και για τους δύο διαγωνισμούς έχει οριστεί η 8η Οκτωβρίου 2021 και στις 12 του ίδιου μήνα θα γίνει η αποσφράγιση για την ανάδειξη του μειοδότη.
Η διάρκεια κατασκευής και των δύο έργων ανέρχεται σε 22 μήνες από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης. Αυτό σημαίνει πως αν δεν υπάρξουν καθυστερήσεις ή παρατάσεις στους διαγωνισμούς, τότε είναι πολύ πιθανό να έχουμε την ανάδειξη του μειοδότη μέχρι τις αρχές του 2022, γεγονός και το οποίο σημαίνει πως τα έργα θα έχουν ολοκληρωθεί εντός του 2023, τηρώντας έτσι τα χρονοδιαγράμματα της ΔΕΔΑ.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα