Δυτική Ελλάδα: Πλαγιά Βόνιτσας έξαρση των κρουσμάτων στο χωριό

24.03.2021 / 13:00
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
test-koronoiou-plagia-4-1-750x375

Χθες, Τρίτη 23 Μαρτίου, στην κοινότητα Πλαγιά του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας διενεργήθηκαν για δεύτερη φορά δωρεάν προληπτικά τεστ κορωνοϊού σε συνεργασία με την ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ Αγρινίου.

Ο εντοπισμός νέων κρουσμάτων καθιστά ξεκάθαρο ότι η περιοχή της κοινότητας Πλαγιάς βρίσκεται στον κλοιό του κορωνοϊού. Η κατάσταση μπορεί να χαρακτηριστεί δύσκολη, αφού τα κρούσματα είναι αρκετά και το ιικό φορτίο πολύ υψηλό.

Σύμφωνα με όσα επισημαίνονται στην ανακοίνωση του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας, αν η μεταδοτικότητα δεν προσεχθεί και σταματήσει τώρα, μπορεί να φέρει την κοινότητα Πλαγιάς ένα βήμα πριν από αυστηρά μέτρα αποκλεισμού. Χρειάζεται ψυχραιμία και μια κοινή προσπάθεια.

«Η ατομική ευθύνη έχει πλέον τον πρώτο λόγο, είναι πλέον υποχρέωση όλων να τηρήσουμε τα μέτρα των ειδικών, προκειμένου να μην κινδυνέψουν ηλικιωμένοι και ευπαθείς ομάδες συμπολιτών μας. Κατά την έξοδο από το σπίτι πάντα να χρησιμοποιούμε μάσκα και να τηρούμε τα μέτρα ασφαλείας και αποστάσεων.

Επίσης θα πρέπει να γίνεται σε κάθε επαφή, απολύμανση χεριών και κατά την επιστροφή στο σπίτι σχολαστικό πλύσιμο χεριών πριν από κάθε δραστηριότητα. Ο περιορισμός της νόσου COVID-19 είναι ευθύνη όλων μας.

Επίσης να σας γνωστοποιούμε ότι πήραμε μέτρα καθαρισμού και απολύμανσης του χώρου που διενεργήθηκαν τα τεστ, λόγο της πιθανής επιβίωσης του ιού στο περιβάλλοντα χώρο από εξειδικευμένο προσωπικό, που ανέλαβε υπεύθυνα την απολύμανση ενάντια του ιού» καταλήγει η ανακοίνωση του δήμου.

Δείτε φωτογραφίες από τα πρόσφατα τεστ κορωνοϊού και τις απολυμάνσεις στο χωριό:

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα