Παρασκευή, 30.09.2022, 12:37 πμ

Δυτική Ελλάδα: «Όαση» ο Αύγουστος για τους ξενοδόχους της Ηλείας – Πληρότητα πάνω από 90%

14.08.2022 / 12:21
xenodoxeio

Με πληρότητα μεγαλύτερη από το 90%, εμφανίζεται ο φετινός Αύγουστος σκορπίζοντας χαμόγελα στον τουριστικό κόσμο της Ηλείας.

Τόσο στην Αρχαία Ολυμπία όσο και σε άλλους παραθαλάσσιους προορισμούς η κίνηση είναι εξαιρετικά αυξημένη από ξένους και Έλληνες τουρίστες και η κατάσταση έτσι όπως έχει διαμορφωθεί πραγματικά αποτελεί «όαση» στον κλάδο ο οποίος από την άνοιξη του 2020 που ξέσπασε η πανδημία μέχρι και τον Ιούλιο του 2022 μετρά συνεχώς πληγές.

Επιχειρηματίες από την Ηλεία που μίλησαν στην εφημερίδα Πατρίς εκφράζουν την ικανοποίησή τους για το μήνα που διανύουμε, πλην όμως μιλούν για μία ακόμη χαμένη τουριστική χρονιά.

Οι εξελίξεις του πολέμου στην Ουκρανία, η ενεργειακή κρίση και η γενικότερη ακρίβεια που πλήττει τις χώρες που παραδοσιακά αποτελούν δεξαμενή τουριστών για την Ηλεία, έχουν επηρεάσει αισθητά τις αφήξεις στον Άραξο οι οποίες εμφανίζονται μειωμένες.

Στα παραπάνω προστίθεται και η έλλειψη ενός σύγχρονου αυτοκινητόδρομου στο νομό, που θα εξασφάλιζε εύκολη πρόσβαση στους τουρίστες και αθροιστικά όλα μαζί συνέβαλαν στο να έχουν αρνητικό πρόσημο οι δυο πρώτοι μήνες του φετινού καλοκαιριού.

Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν κάποιες κρατήσεις για το Σεπτέμβριο κανένας δεν μπορεί πλέον να κάνει πρόβλεψη για το πώς θα κυλήσει το φθινόπωρο καθώς η δομή του τουρισμού έχει αλλάξει με τις περισσότερες κρατήσεις να γίνονται την τελευταία στιγμή και όχι μήνες νωρίτερα όπως παλαιότερα. Επίσης άγνωστη παραμένει η πορεία της πανδημίας, της ενέργειας και της οικονομίας γενικότερα η οποία δε διανύει και την καλύτερη περίοδό της.

ΠΗΓΗ: patrisnews.gr

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα