Δυτική Ελλάδα: Ο χαμός 86χρονης γιαγιάς έγινε η αφορμή να καμφθούν οι αρνητές του COVID σε διχασμένο χωρίο

08.04.2021 / 13:31
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ilikiomenoi

H περίπτωση χωριού της Αχαΐας που είχε «χωριστεί στα…δυο» λόγω κορωνοϊού, μετά το όργιο φημών για θετικά κρούσματα και το γεγονός ότι οι μισοί αντιμετώπισαν το όλο θέμα με σύνεση και δικαιολογημένο φόβο ενώ άλλοι έδειξαν να αψηφούν σχεδόν προκλητικά την υγειονομική απειλή, είχε έρθει στο φως από την εφημερίδα «Πολιτεία» στις αρχές του Μαρτίου.
Η κόντρα ωστόσο κατέληξε άσχημα με το θάνατο μιας 86χρονης γυναίκας η οποία βρέθηκε νεκρή στο κρεβάτι της από τον υπέργηρο σύζυγό της.

Η άτυχη ηλικιωμένη, όπως αναφέρει η «Πολιτεία», αντιμετώπιζε όλα τα συμπτώματα, περιέργως όμως παρέμενε κλινήρης στο σπίτι της (και όχι σε κάποιο νοσοκομείο) ενώ ο άνδρας της περιφερόταν στο χωριό και θεωρούσε πως μάλλον επρόκειτο για κάποιο… συνηθισμένο κρυολόγημα. Τουλάχιστον αυτό απαντούσε σε συγχωριανούς όταν συζητούσαν μαζί του για την κατάσταση της ασθενούς συζύγου του – μια πρόσχαρη και ιδιαίτερα αγαπητή σε όλους γιαγιά – και τον προέτρεπαν να ειδοποιήσει τις αρχές για να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Αυτό το περιστατικό, άλλωστε, είχε σταθεί αφορμή για να εκδηλωθεί η διάσταση απόψεων μεταξύ των κατοίκων όλου του χωριού. Αφού η είδηση ότι η ηλικιωμένη είχε αρρωστήσει μαθεύτηκε μέσα σε λίγες ώρες, οι μεν τάσσονταν υπέρ του να μεταφερθεί στο νοσοκομείο και οι δε συντάσσονταν με την άποψη ότι «δεν είναι τίποτα, θα περάσει…» που δυστυχώς φαίνεται ότι επηρέασε και τον υπέργηρο άνδρα της.

Μάλιστα, αναφέρει η εφημερίδα «Πολιτεία», όταν ο ηλικιωμένος κυκλοφορούσε στο χωριό, οι της πρώτης άποψης απέφευγαν να τον πλησιάσουν και οι της δεύτερης πλευράς τον προσέγγιζαν κανονικά. Με αποτέλεσμα και οι κάτοικοι να αρχίσουν μεταξύ τους να μην προσεγγίζονται και να αναπτύσσονται έντονοι διάλογοι και διαξιφισμοί ακόμα και από απόσταση και υπαίθρια στην πλατεία του χωριού.
Το «κακό», όμως, έδειξε το πρόσωπό του την προηγούμενη εβδομάδα, επιβεβαιώνοντας απόλυτα όλους όσοι υιοθετούσαν πλήρως τις συμβουλές και απόψεις των ειδικών και «αδειάζοντας» κάθε ίχνος
αρνητή του ιού. Μάλιστα όταν ο σύζυγος φώναξε στους γείτονες ότι η γυναίκα του είχε «φύγει» και τηλεφώνησαν σε Γραφείο Τελετών για να την παραλάβει, οι υπεύθυνοι του, βάσει πρωτοκόλλου, αρνήθηκαν και ειδοποίησαν το ειδικό κλιμάκιο που μετέβη με ειδικές φόρμες. Και ταυτόχρονα, παρέλαβαν και τον ηλικιωμένο σύζυγο της άτυχης γυναίκας μεταφέροντας τον στο νοσοκομείο του Ρίου.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα