Δυτική Ελλάδα: Νέο κόλπο απατεώνων για να αποσπούν προσωπικά δεδομένα

28.04.2021 / 17:27
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
tilefoniki-apati

Εδώ και λίγο καιρό οι απατεώνες καλούν δικαιούχους προνοιακών επιδομάτων και με πρόφαση την διενέργεια αξιολόγησης των ατόμων που δικαιούνται αυτά τα επιδόματα, προσπαθούν να αντλήσουν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.

Ο αριθμός από τον οποίο καλούν είναι ο 2155605129. Ένα παρόμοιο συμβάν σημειώθηκε σήμερα, σε ζευγάρι ηλικιωμένων στην Κατοχή που έχουν στην προστασία τους άτομο με ειδικές ανάγκες. Από αυτό τον αριθμό οι δράστες είπαν στην ηλικιωμένη γυναίκα ότι πρέπει να επιστρέψει τα επιδόματα που έχει λάβει για την φροντίδα του μέλους που αντιμετωπίζει προβλήματα.

Η γυναίκα σοκαρίστηκε, αλλά ευτυχώς δεν ενέδωσε και έκλεισε το τηλέφωνο. Ο άλλος γιος της οικογένειας είναι αστυνομικός και υπηρετεί στην Αθήνα, οπότε σίγουρα είχε ενημερώσει τους γονείς του να είναι προσεκτικοί. Υπάρχουν όμως πολλοί ηλικιωμένοι άνθρωποι που ζουν μόνοι τους ή δεν έχουν καν συγγενείς για να τους επιστήσουν την προσοχή, οπότε οι απατεώνες μπορούν άνετα να δράσουν.

Ο αστυνομικός, γιος της οικογένειας από την Κατοχή, θέλησε να γνωστοποιήσει το συμβάν ώστε να υπάρξει ενημέρωση και στην περιοχή και να προστατευτούν τα υποψήφια θύματα των απατεώνων.

sinidisi.gr

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα