Δυτική Ελλάδα: Μεγάλο το ενδιαφέρον για τα προγράμματα του ΟΑΕΔ-Από σήμερα οι αιτήσεις

29.01.2021 / 8:48
1471062-oaed-930-1

Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον των επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα για τα προγράμματα του ΟΑΕΔ και την εξασφάλιση επιδοτούμενων θέσεων εργασίας. 

Ειδικότερα, το ενδιαφέρον για το πρόγραμμα ανέργων 18-29 ετών είναι τόσο μεγάλο που οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί μέχρι σήμερα είναι περισσότερες από 14.500, ενώ οι θέσεις που έχουν οριστεί ως επιδοτούμενες από το πρόγραμμα είναι μόλις 8.000.

Το πρόγραμμα επιχορηγεί επιχειρήσεις με το 75% του μισθού και των ασφαλιστικών εισφορών (έως τα 750 ευρώ μηνιαία) για την πρόσληψη ανέργων 18-29 ετών, οποιασδήποτε εκπαιδευτικής βαθμίδας, με διάρκεια 12 μήνες ή 15 μήνες, για μακροχρόνια ανέργους και δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.

Μάλιστα, λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος το υπουργείο αποφάσισε να προχωρήσει στην αναστολή της υποβολής των αιτήσεων από την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου.

Παράλληλα, πέρα από αυτό το πρόγραμμα που τρέχει, ενδιαφέρον υπάρχει και για ένα ακόμα αυτό των πτυχιούχων ανέργων έως 39 ετών με 5.200 νέες θέσεις εργασίας σε κλάδους έξυπνης εξειδίκευσης, διάρκειας 15 μηνών. Η επιδότηση ανέρχεται στο 60% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους έως τα 800 ευρώ μηνιαία. 

Σήμερα Παρασκευή 29 Ιανουαρίου, ξεκινούν οι αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα 7.000 νέων θέσεων εργασίας για ανέργους 30 ετών και άνω στις Περιφέρειες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Δυτικής Ελλάδας, Ηπείρου, Θεσσαλίας και Κεντρικής Μακεδονίας, με έμφαση σε μακροχρόνια ανέργους και ανέργους μεγαλύτερων ηλικιών.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, η διάρκεια της επιδότησης είναι 12 μήνες και τα ποσά της μηνιαίας επιχορήγησης μισθού και ασφαλιστικών εισφορών για την πρόσληψη ανέργων σε νέες θέσεις πλήρους απασχόλησης έχουν ως εξής:

• 473 ευρώ για τους ανέργους ηλικίας έως και 49 ετών
• 568 ευρώ για τους ανέργους ηλικίας 50 ετών και άνω
• 615 ευρώ για τους μακροχρόνια ανέργους
• 710 ευρώ για τους μακροχρόνια ανέργους 50 ετών και άνω

Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα θα υποβάλλουν την αίτησή τους αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η επιχείρηση να μην έχει μειώσει το προσωπικό της κατά το τρίμηνο πριν την αίτηση και να μην έχει λάβει χρηματοδότηση από κρατική ενίσχυση άνω των 200.000 ευρώ τα προηγούμενα 3 έτη (τρέχον και δύο προηγούμενα). Στην επιχορήγηση του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους συμπεριλαμβάνονται και τα αντίστοιχα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και επιδόματα αδείας. Το πρόγραμμα, του οποίου ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 44.000.000 ευρώ, συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο), μέσω του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020».

Το ενδιαφέρον για το πρόγραμμα αυτό με δεδομένο ότι απευθύνεται σε περισσότερες ηλικιακές κατηγορίες, αναμένεται να είναι ακόμα μεγαλύτερο και ήδη αρκετές επιχειρήσεις έχουν ξεκινήσει να παίρνουν τηλέφωνα στα γραφεία του ΟΑΕΔ για να μάθουν περισσότερες πληροφορίες.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα