Δυτική Ελλάδα: Μεγάλο πελατολόγιο είχαν οι ψευτο-έμποροι που συνελήφθησαν στο Αίγιο

13.03.2021 / 11:35
dikastiria1

Μεγαλώνει μέρα με την ημέρα η λίστα των Αχαιών παραγωγών που εξαπατήθηκαν από το ανδρόγυνο που συνελήφθη στο Αίγιο, το οποίο με την ιδιότητα των εμπόρων αγροτικών προϊόντων τους απέσπασε μεγάλες ποσότητες εμπορευμάτων (λάδι και σταφίδα), χωρίς να τους καταβάλλουν το σχετικό αντίτιμο.
Μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης σε γνώση της Ασφάλειας Πατρών, έχουν περιέλθει και άλλες περιπτώσεις απάτης για τις οποίες η συνολική αξία των εμπορευμάτων ανέρχεται στις 350.000 ευρώ.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
Παραγωγοί που δραστηριοποιούνται κυρίως σε περιοχές της Αιγιάλειας, όπως πληροφορείται η «Π», επικοινώνησαν τηλεφωνικά με αξιωματικούς της Ασφάλειας αναφέροντας, ότι προμήθευσαν στα συγκεκριμένα άτομα κατόπιν συμφωνίας για επί πιστώσει πληρωμή ελαιόλαδο, χωρίς ωστόσο να πληρωθούν ποτέ. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να προσέλθουν στις αστυνομικές Αρχές για να υποβάλουν εγγράφως τις καταγγελίες τους σε βάρος του διδύμου των απατεώνων. Οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν πλήρως το προ ημερών δημοσίευμα της «Π», αναφορικά με το μέγεθος των οικονομικών διαστάσεων της απάτης, με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για ζημιά σε παραγωγούς και ιδιοκτήτες ελαιοτριβείων τουλάχιστον 500.000 ευρώ. Για το χρονικό διάστημα -Σεπτέμβριος του 2018 μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2019- από την αστυνομία έχουν εξιχνιασθεί 26 απάτες σε Αχαΐα και Ηλεία που υπερβαίνουν σε αντικείμενο τις 167.000 ευρώ.

ΑΠΟΛΟΓΙΑ
Χθες, οι συλληφθέντες που αρνούνται την κατηγορία της συστηματικής διάπραξης απάτης που τους αποδίδεται απολογήθηκαν ενώπιον του ανακριτή Πατρών.

Μετά το πέρας της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, μεταξύ των οποίων και η εμφάνιση στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους κάθε μήνα.

Πληροφορίες – Πελοπόννησος

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα