Δυτική Ελλάδα: Μέχρι και φωτοβολταϊκό πάρκο ξήλωσε η σπείρα του Αγρινίου – Οι διάλογοι των μελών της

01.04.2021 / 17:21
ΑΓΡΙΝΙΟ-ΣΚΡΑΠ-01-1024x576

Σύμφωνα με αυτή, οι έξι από τους οκτώ συλληφθέντες προφυλακίστηκαν ενώ ελεύθεροι είναι ένας ανήλικος και ο φερόμενος από την αστυνομία «συντονιστής και καθοδηγητής» των δυο εγκληματικών οργανώσεων.

Μετά τις αιτιάσεις των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορούμενων αλλά και διαφόρων νομικών αιτημάτων που υπέβαλαν, η ανακρίτρια άκουσε τις απολογίες των συλληφθέντων. Τα στοιχεία των διωκτικών αρχών αλλά και το γεγονός ότι «τα μέλη της τρίτης εγκληματικής οργάνωσης έχουν συλληφθεί και κατά το παρελθόν για διάπραξη ομοειδών αδικημάτων» δεν άφηναν και πολλά περιθώρια για την εξέλιξη της υπόθεσης.

Έτσι, ο «Μαμαντού», ο «Φερνάντο», ο «Ντόβας», ο «Νύσης» και ο «Φανάκος» όπως ήταν μερικά από τα παρατσούκλια τους θα οδηγηθούν σύντομα στη φυλακή.

Το πρωί, στα δικαστήρια παρουσιάστηκε μόνος του και ένας από τους κατηγορούμενους, τον οποίο οι αρχές αναζητούσαν για να ακολουθηθεί και γι αυτόν η προβλεπόμενη διαδικασία.

To astinomiko.gr παρουσιάζει και ένα αυτοκίνητο, από τον στόλο οχημάτων που χρησιμοποιούσαν τα μέλη των οργανώσεων στις επιδρομές τους. Σε μια από αυτές θα το χρησιμοποιούσαν για να φορτώσουν καλώδια αξίας δεκάδων χιλιάδων ευρώ από τον αγροτικό συνεταιρισμό της περιοχής τα οποία προορίζονταν για την κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου.

Είναι χαρακτηριστικός ο διάλογος των μελών που αναζητούν τρόπο να μεταφέρουν και να κάψουν τα καλώδια για να πάρουν τον πολύτιμο χαλκό.

– Ναι, πάω τώρα σιγά σιγά μέσα, θα τα βγάλω όλα τώρα. Και που θα το κάψω ΠΑΝΟ;

-Μμ;

– Που θα το κάψω;

– Που θα το κα’ειψ;

– Ναι.

– Μη το κάψεις, θα σ’ πω εγώ τι θα κάνουμε.

– Ωραία. Θα το βάλω όλο, θα τ’ αφήσω στο σπίτι να ‘ρθείς το πρωί κατά τις έξι η ώρα, μετά να με πάρεις με το φορτηγάκι και ‘γω, να πάμε κάτω να το κάψουμε;

– Εε, μεσ’ το Opel το Combo μπαίνει;

– Ε;

– Μεσ’ το Opel το Combo μπαίνει;

– Ποιο Combo;

– Μεσ’ το Opel μπαίνει;

Στο μεταξύ, καθημερινά δεκάδες κάτοικοι της περιοχής αλλά και από τα γύρω χωριά πηγαίνουν στα γραφεία της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου προκειμένου να αναγνωρίσουν κάποια από τα κλοπιμαία καθώς πρόκειται, κυρίως, για γεωργικά εργαλεία που είναι απαραίτητα για ανθρώπους. Οι περισσότεροι ασχολούνται με εργασίες στην ύπαιθρο και ουσιαστικά πρόκειται για «εργαλεία δουλειάς».

Πηγή: astinimiko.gr

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα