Δυτική Ελλάδα – Νέος καύσωνας την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου – H πρόβλεψη Θεοδοσόπουλου

28.08.2023 / 15:10
ka 4

«Φουριόζος» έρχεται ο Σεπτέμβρης, με την πρώτη του εβδομάδα του μήνα να σημειώνεται ένας ισχυρός καύσωνας για την εποχή που αναμένεται τοπικά να αγγίξει και τους 40 βαθμούς.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο έμπειρος προγνώστης καιρού και μετεωρολόγος Νίκος Θεοδοσόπουλος στον Νεολόγο και στο dete.gr για έναν πολύ ζεστό Σεπτέμβρη και ένα τροπικό φθινόπωρο επιβεβαιώνονται.

Την ερχόμενη εβδομάδα θα σημειωθούν υψηλές θερμοκρασίες στην Δυτική Ελλάδα και στην Πελοπόννησο που θα φτάσουν τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου στις παράκτιες περιοχές, ενώ στην ενδοχώρα θα αγγίξουν τους 40 βαθμούς και θα υπάρξουν περιπτώσεις που θα σκαρφαλώσουν ακόμα πιο πάνω.

Οι μέγιστες θερμοκρασίες και η κορύφωση του καύσωνα θα είναι το διάστημα από 5 έως 8 Σεπτεμβρίου, ενώ την ίδια στιγμή η θάλασσα αναμένεται να φτάσει τους 29 βαθμούς Κελσίου, με τους  υγρούς καύσωνες ως συνέπεια του καύσωνα διαρκείας του Ιουλίου και του Αυγούστου να ξεκινούν.

Η ζέστη αυτή δεν θα επηρεάσει,  όπως σημειώνει ο Νίκος Θεοδοσόπουλος μόνο την Δυτική Ελλάδα και την Πελοπόννησο, αλλά όλες τις περιοχές της χώρας αφού σταδιακά θα εξαπλωθεί.

Πάντως ο Αύγουστος θα φύγει με μικτή πτώση της θερμοκρασίας στους 32 με 33 βαθμούς το μέγιστο και την επικράτηση δυτικών και νοτιοδυτικών ανέμων της τάξεως των 3 με 4 μποφόρ.

Παράλληλα, θα υπάρξει τις μέρες αυτές και μια μικρή αστάθεια του καιρού με νεφώσεις, αλλά και ασθενείς βροχοπτώσεις την Τρίτη και την Παρασκευή, της τάξεως των 6 με 10 χιλιοστών.

Το Σαββατοκύριακο πάντως το βοριαδάκι επιστρέφει και μαζί με αυτό η άνοδο της θερμοκρασίας να φτάνει στους 35 βαθμούς Κελσίου. Ο Σεπτέμβρης έτσι αναμένεται ιδιαίτερα ζεστός για την εποχή του, δίνοντας όπως έγκαιρα έχει προβλέψει Νίκος Θεοδοσόπουλος παράταση του καλοκαιριού εις βάρος του φθινοπώρου.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα