Δυτική Ελλάδα: Κρούσμα κορωνοϊού σε παιδικό σταθμό

09.11.2020 / 9:59
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
paidikosstathmos-thumb-large

Άμεση ήταν η αντίδραση των υπευθύνων λειτουργίας παιδικού σταθμού στον Πύργο, όταν ενημερώθηκαν για την ύπαρξη κρούσματος κορωνοϊού σε παιδάκι, που είχε κολλήσει από τους γονείς του.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους το παιδάκι ήταν ασυμπτωματικό και του έγινε έλεγχος αφότου είχε βρεθεί θετικός ο πατέρας σε προληπτικό τεστ που είχε γίνει στη δουλειά του.

Από τον έλεγχο που έγινε βρέθηκε θετική και η μητέρα και το παιδί, όλοι ασυμπτωματικοί. Το παιδάκι είχε πάει στον παιδικό σταθμό μόνο δύο ημέρες την περασμένη εβδομάδα και όπως λένε οι υπεύθυνοι το ότι είναι ασυμπτωματικό φανερώνει πως υπάρχει πολύ χαμηλό ιικό φορτίο.

Οι υπεύθυνοι του παιδικού σταθμού τόνισαν πως από την αρχή της επαναλειτουργίας εν μέσω πανδημίας τα μέτρα πρόληψης που λαμβάνονται είναι υψηλά, αλλά θα πρέπει να υπάρχει και η προσοχή των γονέων από το σπίτι για να προληφθούν ανάλογα περιστατικό.

Όλοι οι χώροι απολυμαίνονται καθημερινά, γίνεται θερμομέτρηση των παιδιών κατά την είσοδό τους, γίνεται καθαρισμός με ατμοκαθαριστές και γενικότερα υπάρχει μεγάλη υπευθυνότητα και στο θέμα αυτό.

Σε ότι αφορά το συγκεκριμένο περιστατικό, το τμήμα του μικρού παιδιού θα παραμείνει εκτός λειτουργίας σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα για 14 ημέρες και με ευθύνη των υπευθύνων συνολικά ο παιδικός σταθμός θα παραμείνει κλειστός έως και την Τετάρτη, για απολυμάνσεις τεστ στο προσωπικό και άλλες ενέργειες.

Οι γονείς όλων των παιδιών έχουν ενημερωθεί για το κρούσμα και στην πλειοψηφία τους μετέβησαν στο Γ.Ν. Πύργου για να υποβληθούν σε τεστ οι ίδιοι και τα παιδιά τους.

ilialive.gr

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα