Δυτική Ελλάδα – Η πανδημία έβγαλε τους μουσικούς εκτός… πενταγράμμου – Με καθυστέρηση το επίδομα

19.05.2021 / 22:57
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ντα 24

Σε δύσκολη οικονομική θέση είναι οι επαγγελματίες μουσικοί της Δυτικής Ελλάδος. Τα καταστήματα εστίασης άνοιξαν όμως η μουσική δεν επιτρέπεται, κάτι που τους καθιστά επί της ουσίας ανέργους.

Όπως άνεργοι είναι εδώ και 1,5 χρόνο από την πανδημία. Η πλειοψηφία των 300 περίπου μουσικών που είναι εγγεγραμμένοι στο σωματείο έχει αναγκαστεί και έχει βρει άλλες δουλειές για να μπορέσει να επιβιώσει.

Το επίδομα που παίρνουν (αυτό των 530 ευρώ που αντιστοιχεί στους καλλιτέχνες), έρχεται με μεγάλη καθυστέρηση, το ποσοστό που δικαιούνται την αναστολή είναι ελάχιστοι και το επάγγελμα τους σε γενικές γραμμές έχει φτάσει στον πάτο

Τα ακόμα χειρότερο για τους μουσικούς είναι ότι ακόμα και όταν ανοίξουν τα νυχτερινά κέντρα ελάχιστοι από αυτούς θα μπορέσουν να βρουν δουλειά αφού τα live με βάση τις εκτιμήσεις που υπάρχουν και την κατάσταση που υπάρχει στον χώρο θα είναι κάτι παραπάνω από σπάνια.

Οι μουσικοί ζητούν από το υπουργείο Πολιτισμού να ικανοποιήσει άμεσα τα αιτήματα τους τα οποία είναι μέσα στο πλαίσιο της λογικής και θα τους βοηθήσουν για την επιβίωση τους.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα