Δυτική Ελλάδα: Η «οδύσσεια» ενός τραυματισμένου σκύλου – Αναζητείται επειγόντως κτηνίατρος

21.07.2022 / 14:43
skilos-aerodromio-agrinio-1-scaled

Tο πρωί χθες, Τετάρτη 20 Ιουλίου, στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Αγρινίου, εντοπίστηκε σοβαρά τραυματισμένο σκυλί το οποίο βρίσκεται μόνιμα στις εγκαταστάσεις.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, ενημερώθηκε ο δήμος (αλλά και οι αστυνομικές αρχές) ώστε να επιληφθεί κτηνίατρος. Αυτό ακόμη δεν έχει συμβεί…

Σύμφωνα με τις πληροφορίες το σκυλί …ατύχησε καθώς η περίπτωση του συνέπεσε με τη διακοπή σύμβασης του δήμου με τον κτηνίατρο. Εμπλοκή πάντως που προέκυψε αιφνίδια καθώς διακόπηκε η χρηματοδότηση και αναμένεται το πρόβλημα να επιλυθεί τις επόμενες ημέρες…

Σήμερα, Πέμπτη, το σκυλί είναι ευτυχώς ζωντανό και κατάφερε να φάει λίγη τροφή. Βρίσκεται ωστόσο σε διαρκή πόνο, δάκρυα κυλούν μόνιμα από τα μάτια του. Η πληγή επίσης  έχει αρχίσει να μαυρίζει ελάχιστα εσωτερικά.

Μετά την ανάδειξη του θέματος ελπίζεται πως θα ακολουθήσει κινητοποίηση (η οποία δεν κατέστη εφικτή από τις τηλεφωνικές επικοινωνίες) έστω από ιδιώτη κτηνίατρο κάτι που άλλωστε έχει συμβεί και στο παρελθόν.

Σημειωτέον εξάλλου πως στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Αγρινίου πολλοί εγκαταλείπουν σκυλιά και οι μόνιμοι του στρατοπέδου κάνουν ότι μπορούν για να τα βοηθήσουν. Η δημοτική αρχή αποστέλλει τροφές αλλά αυτό δεν αρκεί ενόσω το πρόγραμμα στείρωσης καρκινοβατεί.

«Συνεχώς γεννιούνται και πεθαίνουν κουταβάκια προφανώς. Η κατάσταση έχει ξεφύγει στο Αγρίνιο, όλοι το ξέρουμε, οι δρόμοι είναι γεμάτοι νεκρά αδέσποτα, τα οποία τα παρατάνε πολίτες σε διάφορα μέρη, κυρίως χωριά», σχολιάζει ο συμπολίτης. Ζήτημα που έθιξε πρόσφατα και βουλευτής του νομού με το σχόλιο: «Αδέσποτη ζωή, αδέσποτοι θάνατοι, αδέσποτες επιθέσεις σκυλιών και αδέσποτη πολιτική απέναντι σ’ ένα τόσο σοβαρό θέμα».

ΠΗΓΗ: agrinionews.gr

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα