Δυτική Ελλάδα: Γέμισε η κλινική covid του νοσοκομείου Αγρινίου

08.03.2021 / 11:56
nosokomeia-1024x576

Στα όριά του βρίσκεται το νοσοκομείο Αγρινίου σχετικά με τις νοσηλείες ασθενών με κορωνοϊό, αφού γέμισε η κλινική covid. Η Αμφιλοχία σε πρώτη φάση και έπειτα η Ναύπακτος επιβάρυναν την κατάσταση.

Ειδικότερα, στην κλινική covid νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή 25 ασθενείς, πράγμα που σημαίνει ότι ακόμη και αν με την αύξηση των κρεβατιών η χωρητικότητα αγγίζει τους 30, από άποψης δυνατοτήτων βάσει του υγειονομικού προσωπικού του νοσοκομείου, η κατάσταση βρίσκεται ήδη στο «κόκκινο».

Από εκεί και πέρα η κατάσταση δεν είναι καλύτερη στην Πάτρα, όπου οι νοσηλείες ασθενών με κορωνοϊό στα δύο νοσοκομεία έχουν φτάσει τις 161, από τις οποίες οι 28 στις ΜΕΘ.

Ως αποτέλεσμα, εδώ και μερικές ημέρες έχει ενημερωθεί και το νοσοκομείο Αγρινίου ότι ενδεχομένως να χρειαστεί η μεταφορά κάποιοι ασθενή με κορωνοϊό από την Πάτρα στο Αγρίνιο.

Μέχρι στιγμής δεν έχει καταστεί απαραίτητο, αλλά το νοσοκομείο Αγρινίου έχει προετοιμαστεί για παν ενδεχόμενο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η κατάσταση στη ΜΕΘ Αγρινίου είναι λίγο καλύτερη συγκριτικά με την κλινική covid, αφού από τα πέντε κρεβάτια, υπάρχουν ακόμη δύο διαθέσιμα.

Όπως αναφέρουν όμως υγειονομικοί σε επικοινωνία που είχε μαζί τους το karvasaras.gr, το μεγάλο στοίχημα για όλα τα νοσοκομεία της Περιφέρειας είναι οι κλινικές κορωνοϊού και όχι οι ΜΕΘ. Εκεί άλλωστε βρίσκεται το μεγάλο στοίχημα αφού ο φόρτος εργασίας είναι τεράστιος και η υποστελέχωση στη συντριπτική πλειοψηφία των ιδρυμάτων (όπως και στο νοσοκομείο Αγρινίου) αποτελεί ανατρεπτικό παράγοντα στην καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση της κατάστασης.

Σημειώνεται πάντως χαρακτηριστικά ότι η κατάσταση έχει επιβαρυνθεί αισθητά στα νοσοκομεία της Αιτωλοακαρνανίας αρχικά από την έξαρση της νόσου στην Αμφιλοχία και έπειτα από την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στη Ναύπακτο.

karvasaras.gr

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα