Δυτική Ελλάδα: Γεμάτη η ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Αγρινίου

19.03.2021 / 14:29
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
nosokomeio

Στο 100% βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες η πληρότητα της ΜΕΘ του νοσοκομείου Αγρινίου όπου έχουν καλυφθεί και οι πέντε διαθέσιμες κλίνες για ασθενείς με κορωνοϊό, ενώ παρά τις πληροφορίες για αύξηση των κρεβατιών, κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί ακόμη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, παρά τις διεργασίες για αύξηση των κρεβατιών για ασθενείς με κορωνοϊό στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Αγρινίου από πέντε σε οκτώ, που βρίσκονται σε εξέλιξη από την προηγούμενη εβδομάδα, κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί ακόμη και πλέον η πληρότητα έχει αγγίζει το μέγιστο.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι από τους πέντε ασθενείς που νοσηλεύονται στη ΜΕΘ, οι τρεις είναι από την Αμφιλοχία, ένας από το Αγρίνιο και ένας από το Μεσολόγγι. Ουσιαστικά πρόκειται για μία «μικρογραφία» του χάρτη των κρουσμάτων των τελευταίων εβδομάδων, όπου η Αμφιλοχία στην Ακαρνανία και η Ναύπακτος στην Αιτωλία, ήταν οι περιοχές που έδωσαν τα περισσότερα ενεργά κρούσματα της νόσου στην περιοχή.

Το ενδιαφέρον πλέον εστιάζεται στο πότε τελικά θα ολοκληρωθούν οι διεργασίες για αύξηση των κρεβατιών στη ΜΕΘ, καθώς με την διασπορά του ιού που σημειώνεται στην Αιτωλοακαρνανία να είναι μεγάλη, υπάρχει ο κίνδυνος να δημιουργηθεί η ανάγκη νοσηλείας περισσότερων ατόμων σε αυτή.

Ήδη ένας ασθενής έχει μεταφερθεί από το νοσοκομείο Αγρινίου στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων από την προηγούμενη εβδομάδα και με τα δεδομένα ως έχουν, δεν αποκλείεται να κριθεί απαραίτητη και άλλη μεταφορά ασθενούς σε περίπτωση επιβάρυνσης της κατάστασής του, με δεδομένη την πληρότητα της ΜΕΘ.

Σε εξέλιξη ο διαγωνισμός για την αύξηση των κρεβατιών στη ΜΕΘ
Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως ο διαγωνισμός για την αύξηση των κρεβατιών στη ΜΕΘ κορωνοϊού του νοσοκομείου Αγρινίου βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα.

Αν και τα τρία κρεβάτια μπορεί να φαίνονται λίγα, θα πρόκειται για μία σημαντική ενίσχυση σε μία ΜΕΘ μόλις πέντε κλινών.

Ιατροί ασκούν το λειτούργημά τους αν και απλήρωτοι για μήνες
Σημειώνεται ότι παράλληλα με όλα τα παραπάνω, στο νοσοκομείο Αγρινίου ασκούν το λειτούργημά τους ιατροί εν μέσω πανδημίας οι οποίοι είναι απλήρωτοι για αρκετούς μήνες.

Όπως δηλώνουν μάλιστα συνάδελφοί τους, χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του υπευθύνου της κλινικής κορωνοϊού του νοσοκομείου Αγρινίου, Πάνου Ζώτου, ο οποίος σύμφωνα με όσα δηλώνουν, προσφέρει τις υπηρεσίες του χωρίς να έχει λάβει ακόμη χρήματα, τους τελευταίους περίπου τέσσερις μήνες.

Αν αναλογιστεί κάποιος τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει το ίδρυμα σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, καταλαβαίνει πόσο σημαντική είναι η προσφορά των υπαρχόντων ιατρών και νοσηλευτών με την κατάσταση που επικρατεί σήμερα.

karvasaras.gr

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα