Δυτική Ελλάδα – “Φωνάζουν” οι εργαζόμενοι στην Πρωτοβάθμια για το εργασιακό νομοσχέδιο

13.05.2021 / 21:46
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ντα 25

Σε ανακοίνωσή του ο σύλλογος εργαζομένων στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και Υπαλλήλων της ΔΥΠΕ Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων αναφέρει τα εξής:

Σε μια πραγματικότητα που επανακαθορίζεται από την πανδημία, η επείγουσα ανάγκη ελέγχου της διασποράς διαμόρφωσε πρωτόγνωρα δεδομένα στη δημόσια υγεία αλλά και στους τρόπους άσκησης πολιτικών υγείας, σε σημείο που επερωτώνται τα όρια των εργασιακών δικαιωμάτων και κατ’ επέκταση τα όρια της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Οι συνάδελφοι μας στα εμβολιαστικά κέντρα της ΠΦΥ με αυτοθυσία προσφέρουν τις υπηρεσίες τους όλο αυτό το χρονικό διάστημα, προσπαθώντας να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των καιρών. H Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ, παρόλο που επαινεί το νοσηλευτικό κλάδο την ημέρα των Νοσηλευτών, παρόλο που το Υπουργείο Υγείας ανακοινώνει επίσημα την άρση της αναστολής των αδειών για το υγειονομικό προσωπικό, δίνει προφορική εντολή στους Επιστημονικά Υπευθύνους των Κέντρων Υγείας για επταήμερη εργασία του προσωπικού χωρίς ρεπό στα εμβολιαστικά Κέντρα.

Οι συνάδελφοί μας παρουσιάζουν ήδη τόσο σωματική όσο και ψυχική κόπωση και τέτοιου είδους συμπεριφορές τους οδηγούν σε πλήρη εξασθένιση, με άμεση συνέπεια και στην ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών. Δεν μπορεί να καταστρατηγούνται τα εργασιακά δικαιώματα και δεν μπορεί να απειλείται η υγεία των συναδέλφων και κατ’ επέκταση η δημόσια υγεία.

Η φωνή μας είναι οι φωνές των συναδέλφων μας, πρέπει να ακουστούν. Κάθε είδους διαμαρτυρία τους, δεν αποτελεί κρίση ασφάλειας για τη δημόσια υγεία, αποτελεί την ασφάλεια της δημόσιας υγείας.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα