Δυτική Ελλάδα: Έκλεισε το «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» μέσα σε λιγότερο από ένα τέταρτο

18.12.2020 / 12:41
3614360

Μέσα σε 14 λεπτά έκλεισε για την Δυτική Ελλάδα η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Αυτονομώ».

Το γεγονός αυτό έχε προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις τον κλάδο τον κατασκευαστικό και στους πολιτικούς μηχανικούς που διαμαρτύρονται για τον τρόπο διαδικασίες.

Το σύστημα όποιος… προλάβει δεν αποδίδει και σύμφωνα με τους μηχανικούς δεν διευκολύνει ούτε τους ενδιαφερόμενους που θέλουν με τα χρήματα αυτά να ανακαινίσουν το σπίτι τους, ούτε τους πολιτικούς μηχανικούς που είναι να αναλάβουν τη δουλειά.

Όπως λένε οι επαγγελματίες του κλάδου το σύστημα στην Δυτική Ελλάδα έκλεισε τόσο γρήγορα που δεν πρόλαβαν να πατήσουν ούτε το πληκτρολόγιο για την αίτηση.

Το ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας και ο πρόεδρος του Βασίλης Αϊβαλής είχε επισημάνει εδώ και τουλάχιστον ένα μήνα το πρόβλημα, έχοντας την δυσάρεστη εμπειρία της περασμένης χρονιάς όπου ο τρόπος υποβολής των αιτήσεων ήταν ίδιος. 

Παρά όμως τις επισημάνσεις του κλάδου τίποτα δεν άλλαξε όλο αυτό το διάστημα. Ο κ. Αϊβαλής επανερχόμενος στο όλο θέμα και ύστερα από αυτό που έγινε στην Δυτική Ελλάδα, αναφέρει τα εξής:

«κ. Υπουργέ, σε λιγότερο από 15 λεπτά εξαντλήθηκαν οι πόροι 57.000.000€ στην Δυτική Ελλάδα!!!! Άντε να δούμε τί θα πείτε σήμερα! Ότι πήγαν όλα καλά;;;

Αυτό που ζούμε απλά δεν υπάρχει! Δεν καταλαβαίνετε ότι μας προσβάλετε ως μηχανικούς;;; Και αφού φαίνεται ότι δεν καταλαβαίνετε από λόγια μήπως θα πρέπει κεντρικό ΤΕΕ να λάβει μέτρα;;; Καλά εκεί δεν ακούει κανείς;;;». 

Παρόμοιες αναρτήσεις σαν και αυτές του προέδρου του ΤΕΕ Βασίλη Αϊβαλή έχουν ανεβάσει από το πρωί όταν και έληξε το πρόγραμμα δεκάδες πολιτικοί μηχανικοί, μιλώντας για ένα φιάσκο που δεν έχει προηγούμενο, ενώ υπάρχουν και φωνές που υποστηρίζουν ότι πρέπει να γίνει μια δυναμική διαμαρτυρία από τον κλάδο με συνολική αποχή. Σημειώνεται ότι ο προϋπολογισμός που προβλέπεται για την Δυτική Ελλάδα είναι 57 εκ. ευρώ. 

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα