Δυτική Ελλάδα: Είδαν χελιδόνια μέσα στον χειμώνα!

30.01.2021 / 13:52
unnamed

Τέλη Ιανουαρίου και όμως κάτοικοι της Ναυπάκτου εντόπισαν χελιδόνια σε παραλιακές περιοχές της πόλης, στον Μαραθιά και στη Χιλιαδού. Ακόμα ένα παράξενο φαινόμενο παρατηρείται στην Δυτική Ελλάδα, όπως και προ λίγων ημερών η εμφάνιση ξεφτεριών (γεράκια) στον αστικό ιστό της Πάτρας. Οι πληθυσμοί χελιδονιών εμφανίζονται κυρίως την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με μαρτυρίες του Γιώργου Νικολακόπουλου, που είναι κάτοικος της Ναυπάκτου.

Ο ίδιος τονίζει πως «έχουν εμφανιστεί χελιδόνια μέσα στην «καρδιά» του χειμώνα στην Ελλάδα, ένα πρωτόγνωρο φαινόμενο από μόνο του, καθώς τα χελιδόνια θα έπρεπε να έχουν ταξιδέψει εδώ και πέντε μήνες προς νοτιότερες χώρες. Ωστόσο, έχει παρατηρηθεί ότι άλλα είδη πτηνών που μετανάστευαν στην Ελλάδα από βορειότερες χώρες για να ξεχειμωνιάσουν φέτος δεν εμφανίστηκαν».

Όπως αναφέρει ο Γιώργος Νικολακόπουλος «τα πτηνά αντιλαμβάνονται τις κλιματικές αλλαγές, την αύξηση και την πτώση της θερμοκρασίας, και είναι γεγονός πως φέτος ο χειμώνας στην Ελλάδα είναι πιο ήπιος συγκριτικά με άλλες χρονιές».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα