Δυτική Ελλάδα: Χρηματοδοτείται μέσω Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, πλατεία, χώρος αναψυχής και παιδική χαρά στην Τέμενη Αιγίου

28.03.2021 / 19:39
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
foto[17814]

Ένα έργο που θα προσφέρει αναψυχή και ασφαλή ψυχαγωγία σε μικρούς και μεγάλους και ταυτόχρονα θα ενισχύσει την ελκυστικότητα της περιοχής σε μόνιμους κατοίκους αλλά και επισκέπτες, εντάχθηκε πρόσφατα στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Πρόκειται για το έργο «Αποπεράτωση πλατείας και χώρου αθλοπαιδιών στην Τ.Κ Τέμενης της Δ.Ε. Αιγίου του Δήμου Αιγιάλειας» που θα χρηματοδοτηθεί από πόρους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, μετά από πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.
Το εν λόγω έργο θα κατασκευαστεί σε δημοτικό ακίνητο της Τέμενης, με στόχο την αποπεράτωση της πλατείας, του γηπέδου μπάσκετ αλλά και τη δημιουργία χώρου παιδικής χαράς, ενισχύοντας ταυτόχρονα την ελκυστικότητα της περιοχής, καθώς επίσης και τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών, όπως και την τουριστική ανάπτυξη και αναβάθμιση της περιοχής. Όπως τονίζεται στο σχετικό τεχνικό δελτίο, το έργο αφορά στη δημιουργία ενός σύγχρονου, λειτουργικού και ασφαλούς χώρου αναψυχής για επισκέπτες κάθε ηλικίας, που θα περιλαμβάνει χώρους πρασίνου, πλακοστρωμένους άξονες περιπάτου, δενδροφύτευση, ηλεκτροφωτισμό, γήπεδο μπάσκετ και περιφραγμένη παιδική χαρά, σύμφωνα με τις προδιαγραφές που έχει ορίσει το Υπουργείο Εσωτερικών για την κατασκευή και τη λειτουργία των παιδικών χαρών, τα όργανα και τη διαδικασία αδειοδότησης, ελέγχου και συντήρησής τους, καθώς και σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά πρότυπα ασφαλείας και πιστοποίησης για τα παιχνίδια Παιδικών Χαρών και για τις επιφάνειες πτώσης, ώστε να μην τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια και η υγεία των παιδιών. Μεταξύ των παιχνιδιών μάλιστα, θα υπάρχει σύνθετο όργανο με τσουλήθρες, κατάλληλο και για ΑμΕΑ.
«Πρόκειται για μία ακόμα παρέμβαση που θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες μιας ευρείας περιοχής, κυρίως ως κύτταρο ασφαλούς και ποιοτικής συνάθροισης και κοινωνικοποίησης των κατοίκων του χωριού αλλά και γειτονικών περιοχών» όπως σημειώνει σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος. Με τη σειρά του, ο εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα τεχνικών έργων κ. Βασίλης Χριστόπουλος τονίζει πως το έργο, που οι κάτοικοι της Τέμενης περιμένουν εδώ και χρόνια, εντάχθηκε τελικά σε χρηματοδότηση μετά από παρελθούσες ανεπιτυχείς προσπάθειες, αποτελώντας μια ξεκάθαρη πολιτική απόφαση ειδικά για την περιοχή που επί σειρά ετών φιλοξενεί τον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, ο οποίος σήμερα παρουσιάζει την ενδεδειγμένη αισθητική και περιβαλλοντική εικόνα, χάρη στις στοχευμένες προσπάθειες της δημοτικής αρχής.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα