Δυτική Ελλάδα: Αντίθετα τα Υπουργεία στην απόφαση του Δήμου Πύργου για κλείσιμο των σχολείων

10.05.2021 / 15:33
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
sxoleio_mathitria-1536x1055

Αντίθετοι στην απόφαση του δημάρχου Μεσολογγίου Κ. Λύρου για τριήμερο κλείσιμο των σχολείων εμφανίζονται τα συναρμόδια Υπουργεία. Η απόφαση τέθηκε σε ισχύ απο σήμερα, αλλά το ενδεχόμενο άμεσης επαναλειτουργίας των σχολείων δημιουργεί αντιδράσεις στην εκπαιδευτική κοινότητα. Η μεγάλη έξαρση των κρουσμάτων, όπως ανέφερε στον “Δυτικά Fm 92,8” ο Τάσος Σκαρμούτσος π. αιρετός ΠΥΣΠΕ Αιτωλοακαρνανίας και μέλος του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ Αιτωλοακαρνανίας.

Μπορεί η αρμοδιότητα για την αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων κάθε τύπου και βαθμίδας να ανήκει αποκλειστικά στα Υπουργεία Υγείας και Παιδείας, ύστερα από γνώμη της Εθνικής Επιτροπής Δημόσιας Υγείας ωστόσο η απόφαση για αναστολή λειτουργίας των σχολείων εφαρμόστηκε σήμερα στην πράξη.

Το ενδεχόμενο επαναλειτουργίας δημιουργεί αναστάτωση στην εκπαιδευτική κοινότητα ανέφερε στη Δήμητρα Λαοπόδη ο κ. Σκαρμούτσος καθώς υπήρξε ενημέρωση από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ότι τα σήμερα τα δημοτικά σχολεία έπρεπε να είναι ανοιχτά. Σημείωσε ωστόσο ότι ότι ασκούνται πιέσεις να μην ανοίξουν γιατί αυτή την ώρα νοσούν πολλοί εκπαιδευτικοί, μαθητές αλλά και καθαρίστριες ενώ στην περίπτωση που λειτουργήσουν το 50% των γονέων δεν θα στείλουν τα παιδιά τους στα σχολεία.

sinidisi.gr

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα