Δυτική Αχαΐα: Συμφωνία για την ύδρευση του Λαρισού από τον Πηνειό

25.11.2020 / 11:09
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
127771198_291150388900225_3363911610877391927_n

Η ανακοίνωση του Δήμου Δυτικής Αχαϊας:

Συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Αμαλιάδας είχαν οι Δήμαρχοι Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γ. Λέντζας, Αμαλιάδας Γ. Λυμπέρης και Δυτικής Αχαΐας Σπ. Μυλωνάς.

Κατά τη συνάντηση συμφωνήθηκε η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ των τριών Δήμων και με αντικείμενο την ύδρευση, μέσω του διυλιστηρίου Αμαλιάδας, των Δήμων Ανδραβίδας-Κυλλήνης αλλά και του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, στη δημοτική ενότητα Λαρισού.

Με την υπογραφή της σχετικής συμφωνίας ανοίγει ο δρόμος για την ύδρευση του Λαρισού ενώ για την άρδευση της ίδιας ενότητας οι συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ταυτόχρονα συμφωνήθηκε, μέσω της ίδιας προγραμματικής σύμβασης, η ανάγκη για τη διενέργεια συνολικής μελέτης που να αφορά εργασίες συντήρησης του φράγματος του Πηνειού, των αγωγών μεταφοράς του νερού και της εν γένει διαχείρισης των νερών του φράγματος. Επίσης, οι τρεις Δήμαρχοι συμφώνησαν στην ανάγκη κοινού τους διαβήματος προς τον Υπουργό Μεταφορών Κ. Καραμανλή σχετικά με την Πατρών-Πύργου και την προοπτική κατασκευής του έργου. Στο διάβημα αυτό θα μετάσχουν επίσης οι Δήμαρχοι Πατρέων (υπήρξε ήδη σχετική επαφή μεταξύ Σπ. Μυλωνά και Κ. Πελετίδη) και Πύργου καθώς και ο Περιφερειάρχης Ν. Φαρμάκης

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα