Δυτική Αχαΐα: Στα όρια τους έχουν φτάσει οι αγρότες και οι παραγωγοί – Τι ζητούν

27.05.2021 / 20:53
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
τσα 27

Στα όριά τους έχουν φτάσει οι αμπελοκαλλιεργητές της Δυτικής Αχαΐα.

Όπως λένε περιμένουν από τον περασμένο Σεπτέμβριο, το κράτος να μεριμνήσει για την στήριξή τους, ισότιμα με τους παραγωγούς πατάτας και καρπουζιού στην περιοχή, οι οποίοι πολύ σύντομα θα τύχουν ειδικής ενίσχυσης από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, για τις οικονομικές ζημιές που υπέστησαν λόγω της πανδημίας.

Οι πιέσεις, που ασκήθηκαν όλους τους τελευταίους μήνες προς την κυβέρνηση από τον τοπικό Αγροτικό Σύλλογο, δεν έχουν πιάσει ακόμα τόπο, παρά την στήριξη των βουλευτών του νομού, χωρίς ωστόσο κανένα χειροπιαστό αποτέλεσμα παρά το μέγεθος του προβλήματος.

Ο πρόεδρος Γιώργος Βεσκούκης μιλά στην «Π» για απώλειες 50% μετά τον περσινό τρύγο, με την σοδειά του 2020 να έχει πάει χαμένη, εκφράζοντας το παράπονο ότι στο προϊόν δεν έχει δοθεί η προσοχή που θα ‘πρεπε, παρότι αυτό επηρεάζει έναν κλάδο σχετιζόμενο και με τις εξαγωγές που επιτυγχάνει η χώρα.

Μέχρι και τις αρχές Μαΐου, το κλίμα σε κεντρικό επίπεδο λήψης αποφάσεων μόνο θετικό δεν ήταν, ωστόσο τις τελευταίες ημέρες αυτό έχει βελτιωθεί, με πολλούς συνομιλητές του αρμοδίου υπουργού να εκφράζουν αισιοδοξία για ικανοποίηση του αιτήματος, το οποίο υπολογίζεται πως θα έχει κόστος 10 εκατ. ευρώ.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι το υπουργείο θα καταλήξει σε κορονοενισχύσεις και σε μας,. Αυτό είναι το σωστό και το δίκαιο. Αν δεν το κάνει, θ’ αναγκαστούμε να πάμε σε ακραίες αντιδράσεις και να κλείσουμε ακόμα και δρόμους» λέει στην «Π» ο κ. Βεσκούκης.

Πηγή: Πελοπόννησος

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα