Δυτική Αχαΐα: Προετοιμασίες για να αλλάξει το προφίλ του παραλιακού μετώπου

01.11.2020 / 12:35
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
γκο 1

Ένα σχέδιο, που μπορεί να μετατρέψει τη Δυτική Αχαΐα σε θέρετρο όλου του νομού αλλά και της Δυτικής Ελλάδας, βρίσκεται στα σκαριά από τη δημοτική αρχή, η οποία εργάζεται πυρετωδώς για να εκπονήσει μελέτες και να προλάβει χρόνους χρηματοδότησης από ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους.

Ο Δήμος στοχεύει στο να μετατρέψει, σε ξεχωριστό πόλο έλξης, το παραλιακό μέτωπο, από τους Αλισσούς μέχρι και την Καλογριά, σε μία ακτίνα 10 χιλιομέτρων.

Η αρχή θα γίνει, στοχευμένα, από το κομμάτι της ακτογραμμής μεταξύ των Αλυκών Κάτω Αχαΐας και των Νιφορεΐκων, το οποίο αν και θεωρείται εξαιρετικό «φιλέτο» (κοντά σε πόλη και θάλασσα) παραμένει αναξιοποίητο. Το τμήμα θα αναπλασθεί και θα παραδοθεί στον κόσμο, για μοναδική αναψυχή.

Αυτό, δεν έχει άμεση σχέση, αλλά απολύτως έμμεση με το άλλο «πρότζεκτ», που ήδη προχωρά -σε συνεργασία Δήμου και Περιφέρειας – και έχει να κάνει με την Ανάπλαση του μοναδικού Ψαροχωρίου, μαζί με το Αλιευτικό Λιμανάκι του οικισμού.

Επίσης, στα πλάνα υπάρχει και το Τμήμα από ποταμό Πείρο μέχρι Αλυκές, με επικαιροποίηση μελέτης της προηγούμενης δημοτικής αρχής, ώστε να αναπλαστεί και ως «κρίκος» να συνδεθεί με τα άλλα δύο (δυτικά) μέχρι τα Νιφορέικα.

Ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Σπύρος Μυλωνάς, ερωτηθείς από την «Π», δείχνει να πιστεύει πολύ στο εγχείρημα, το οποίο θα επεκταθεί και μέχρι την Καλογριά. «Μιλάμε για μια αλυσίδα επένδυσης. Σε 4 – 5 χρόνια θα διαθέτουμε κάτι το εξαιρετικό σε όλη την περιοχή» δηλώνει.

Ο κ. Μυλωνάς – που για πολλά από τα παραπάνω θα δώσει μάχη για να τα εντάξει στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» – μιλά χαρακτηριστικά για «ένα ταξίδι στα βαθιά, που νομίζει πως όταν να γίνουν (μαζί με πολλά άλλα), υπάρχουν καλές προοπτικές να έχει ο τόπος ένα παραλιακό μέτωπο πρότυπο».

Πηγή: Πελοπόννησος

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα