Δυτική Αχαΐα: Έκκληση για οικονομία νερού, εγρήγορση για κίνδυνο πυρκαγιών

30.07.2021 / 12:33
Milonas

«Η χώρα ολόκληρη μαζί και ο Δήμος μας βρισκόμαστε αυτές τις ημέρες στο κόκκινο, βαδίζουμε πάνω σε ένα τεντωμένο σχοινί» ανέφερε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαϊας Σπύρος Μυλωνάς σχετικά με τον κίνδυνο πυρκαγιών και την επάρκεια του νερού ύδρευσης!

Η πλήρης δήλωση του Σπύρου Μυλωνά έχει ως εξής: «Βιώνουμε μια πολύ δύσκολη περίοδο. Οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με τους ανέμους δημιουργούν προϋποθέσεις για το ξέσπασμα πυρκαγιών που εύκολα μπορεί να εξελιχθούν σε ανεξέλεγκτες και καταστροφικές.

Για το λόγο αυτό απευθύνω επείγουσα έκκληση σε όλους τους συνδημότες. Αυτές τις ημέρες ας μην διανοηθούμε να ανάψουμε φωτιά οπουδήποτε και για οποιονδήποτε λόγο. Ας κάνουμε επίσης τη μέγιστη δυνατή οικονομία στο νερό. Ας αποφύγουμε ποτίσματα και χρήσεις του που δεν είναι απαραίτητες. Το νερό είναι ένα υπερπολύτιμο αγαθό και πρέπει να χρησιμοποιείται με σύνεση μόνο για οικιακή χρήση και όταν χρειαστεί, που το απεύχομαι, να είναι άμεσα διαθέσιμο για τα οχήματα της Πυροσβεστικής.

Ζητάω επίσης τη μέγιστη δυνατή προσοχή και επιφυλακή! Από το
πέταγμα του αναμμένου τσιγάρου έως την άμεση ειδοποίηση της
Πυροσβεστικής αμέσως μόλις πέσει στην αντίληψή μας υποψία φωτιάς.

Αυτές τις ημέρες βαδίζουμε όλοι πάνω σε ένα τεντωμένο σχοινί. Πρέπει όλοι μαζί να εξαντλήσουμε την προσοχή και τη φροντίδα μας ώστε, στο μέτρο που μας αφορά, να αποφευχθούν φαινόμενα λειψυδρίας και εμφάνισης πυρκαγιών στο Δήμο μας».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα