Δυτική Αχαΐα: Χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε ο Ιανός

31.03.2021 / 12:15
φωτο Ιανός

Χρηματοδότηση ύψους 248.000 ευρώ εξασφάλισε ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας για την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν οι υποδομές του Δήμου από τα πλημμυρικά φαινόμενα που προκάλεσε, τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο κυκλώνας Ιανός. Η χρηματοδότηση προέρχεται από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, η απόφαση υπογράφεται από τον γενικό γραμματέα Υποδομών Κ. Καραγιάννη και αποτελεί την απόκριση του Υπουργείου σε σχετικό αίτημα του Δήμου. Για την ακρίβεια η σχετική απόφαση αναφέρει τα εξής:

«Εγκρίνουμε τη δέσμευση προϋπολογισμού ποσού διακοσίων σαράντα οκτώ χιλιάδων ευρώ (248.000,00€), συμπεριλαμβανομένης της δαπάνης του Φ.Π.Α. και διάθεσης ισόποσης πίστωσης και μεταβίβασής της στον Δήμο Δυτικής Αχαΐας για την υλοποίηση του έργου με τίτλο: «Αποκατάσταση βλαβών των δικτύων υποδομών από τις πλημμύρες που υπέστη ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας εξαιτίας του μεσογειακού κυκλώνα Ιανός». Η Αναθέτουσα Αρχή, η Προϊσταμένη Αρχή και η Διευθύνουσα Υπηρεσία του έργου του θέματος θα οριστεί με απόφαση του Δήμου Δυτικής Αχαΐας».

«Πρόκειται για μια πίστωση που θα μας επιτρέψει να ενισχύσουμε τις παρεμβάσεις μας σε θέματα αγροτικής οδοποιίας και συναφών υποδομών», ανέφερε ο Δήμαρχος Σπύρος Μυλωνάς και συνέχισε: «Απομένει τώρα σε εμάς η προετοιμασία των σχετικών διαδικασιών ώστε να έχουμε γρήγορα την προκήρυξη των έργων και την έναρξη των σχετικών εργασιών» κατέληξε ο Δήμαρχος.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα