Δυτ. Ελλάδα: Νυχτερινή περιπέτεια για θύμα κλοπής

27.06.2023 / 9:47
diarriktes

Ολόκληρη περιπέτεια έζησε τα ξημερώματα της Κυριακής, ο ιδιοκτήτης ενός σπιτιού στην ανατολική περιοχή του Μεσολογγίου, όταν στις 2.30 τη νύχτα αντιλήφθηκε ότι κάποιος είχε μπει στο σπίτι του.

Σύμφωνα με την περιγραφή του ίδιου, στις 2.30 περίπου τα ξημερώματα της Κυριακής, έβλεπε τηλεόραση στο δωμάτιό του όταν άκουσε έναν θόρυβο στο σπίτι. Αμέσως σηκώθηκε και αντιλήφθηκε ότι κάποιος εκείνη την ώρα έφευγε. Διαπίστωσε ότι επρόκειτο για έναν νεαρό Ρομά, ο οποίος είχε μπει από ένα μικρό παράθυρο, που βρήκε ανασφάλιστο στο πίσω μέρος του σπιτιού, για να κλέψει. Όντως κατάφερε να πάρει δυο κινητά και το πορτοφόλι του ιδιοκτήτη, το οποίο όμως βρέθηκε στο πάτωμα, καθώς μάλλον έπεσε όταν ο δράστης προσπαθούσε να φύγει πριν πιαστεί στα πράσα.

Ο ιδιοκτήτης πήρε αμέσως τηλέφωνο την αστυνομία και, όπως υποστηρίζει, του είπαν να περιμένει στο σπίτι του μέχρι να έρθει το περιπολικό από την Γαυρολίμνη που είχε πάει προκειμένου να επιληφθεί σε άλλο περιστατικό. Εκείνος όμως δεν θέλησε να κάτσει άπραγος και τηλεφώνησε σε έναν φίλο του που και οι δύο πήραν το αυτοκίνητο και έκαναν «βόλτες» στο Μεσολόγγι μήπως τυχόν εντοπίσουν τον δράστη.

Και όντως η τύχη ήταν με το μέρος τους και τον εντόπισαν! Έχοντας φθάσει κοντά στην Πύλη αντιλήφθηκαν έναν νεαρό Ρομά να βγαίνει από έναν κάθετο δρόμο με ένα ποδήλατο, με ταχύτητα. Τους προκάλεσε εντύπωση η βιασύνη του μέσα στην νύχτα, καθώς η ώρα είχε φθάσει περίπου 2:45, οπότε αποφάσισαν να του κλείσουν τον δρόμο με το αυτοκίνητο. Αφού άρχισαν να τον ρωτούν που πάει και γιατί τρέχει, εκείνος φοβούμενος ότι τον ανακάλυψαν είπε από μόνος του τι είχε κάνει. Έτσι ο παθών για να καταφέρει να πάρει τις πληροφορίες που ήθελε, του έταξε χρήματα προκειμένου να του πει που έχει κρύψει τα κινητά τηλέφωνα. Εκείνος πείστηκε και αποκάλυψε την κρυψώνα, όμως όταν βρέθηκαν τα κινητά απαιτούσε την… αμοιβή του.

Στο μεταξύ έφτασε και η αστυνομία που τον προσήγαγε στο Αστυνομικό Τμήμα. Μέχρι να γίνει αυτό όμως, εκείνος αρνούνταν να μπει στο περιπολικό και χρειάστηκαν αρκετή ώρα για να πειστεί.

Αυτό βέβαια δεν είναι το μοναδικό περιστατικό που συμβαίνει στο Μεσολόγγι, όμως επειδή η περιγραφή του παθόντα ήταν λεπτομερής και παραστατική αναδεικνύει το πρόβλημα των κλοπών και διαρρήξεων σε όλο του το μεγαλείο.

Είναι γεγονός ότι η αστυνομική δύναμη στο Μεσολόγγι, όπως πολλές φορές έχει ειπωθεί, είναι ελλιπής. Η ευθύνη της ενίσχυσης ανήκει στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν νοιάστηκαν για τα προβλήματα του Μεσολογγίου. Ελπίδα όλων να ενδιαφερθεί η καινούργια κυβέρνηση και να ρίξει μια ματιά στο Μεσολόγγι και στα εκατοντάδες προβλήματα που αντιμετωπίζει. Κυρίως όμως η ελπίδα εναποτίθεται στους νέους βουλευτές, μήπως ευαισθητοποιηθούν και κάνουν καμιά ενέργεια για την ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης.

aixminews.gr

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα