Δυτ. Ελλάδα: 48ωρη απεργία στα νοσοκοµεία

29.11.2023 / 7:13
nosokomeio-domatio

Νεκρώνουν τα δηµόσια νοσοκοµεία σήµερα και αύριο εξαιτίας της 48ωρης πανελλαδικής απεργίας που κήρυξε η Οµοσπονδία Νοσοκοµειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και στην οποία συµµετέχει και η Ένωση Νοσοκοµειακών Ιατρών Αχαΐας.

Στις 12 το µεσηµέρι οι νοσοκοµειακοί γιατροί τηςΑχαΐας θα πραγµατοποιήσουν συγκέντρωση διαµαρτυρίας στην 6η ΥΠΕ. «Καλούµε τον λαό και τη νεολαία να παλέψουµε µαζί για πραγµατικά ∆ηµόσια και ∆ωρεάν Περίθαλψη. Καλούµε όλα τα σωµατεία και τους συλλόγους να δώσουν το «παρών» και να στηρίξουν την απεργία µας», αναφέρει ο πρόεδρος του∆.Σ.της ΕΙΝΑ, ∆ηµήτρης Ζιαζιάς. Και προσθέτει απαριθµώντας τα αιτήµατά τους, αναφέροντας: «Απαιτούµε: 1.∆ιπλασιασµό µισθών–αποζηµίωσης των εφηµεριών. 2. Αυτοτελή φορολόγηση των εφηµεριών.

Αφορολόγητες πρόσθετες εφηµερίες. 3. ∆ιπλασιασµό προσωπικού. Ταυτόχρονη προκήρυξη του συνόλου των κενών οργανικών θέσεων ανά ειδικότητα. Μοναδική προϋπόθεση πτυχίο και τίτλος ειδικότητας. Μονιµοποίηση όλων των συµβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. 4.Καµία απόλυση παρατασιακού ειδικευόµενου. 5. Να µην συγχωνευτεί, κλείσει κανένα τµήµα, καµία κλινική, κανένα νοσοκοµείο. 6. Αύξηση της κρατικής χρηµατοδότησης για το δηµόσιο σύστηµα υγείας».

ΤΡΙΩΣΗ ΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΕ∆ΗΝ

Με τρίωρη στάση εργασίας (11 π.µ. – 2 µ.µ.) συµµετέχει στην Πανελλαδική – Πανυγειονοµική κινητοποίη τηςΠΟΕ∆ΗΝ, που έχει προγραµµατιστεί για την Τετάρτη 29/11/2023, το Σωµατείο Εργαζοµένων στο ΓενικόΚρατικό Νοσοκοµείο Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας». Τα µέλη του «Ιπποκράτη» στις 11το πρωί θα πραγµατοποιήσουν προσυγκέντρωση στην πύλη του Νοσοκοµείου και στην συνέχεια θα µεταβούν στην 6η ΥΠΕ για να δώσουν το «παρών» στην πανυγειονοµική συγκέντρωση. ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ∆ΗΜΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ Η ∆ηµοτική Αρχή σε ανακοίνωσή της γνωστοποίησε ότι συµπαρίσταται στην 48ωρη απεργία των νοσοκοµειακών γιατρών ενώ επισηµαίνει επίσης ότι διεκδικεί την αναβάθµιση του Καραµανδάνειου Νοσοκοµείου Παίδων, την επαναλειτουργία του Νοσοκοµείου Νοσηµάτων Θώρακος, τη µετατροπή και λειτουργία, µε ευθύνη του κράτους, ως δηµόσια µονάδα υγείας του 409 ΣτρατιωτικούΝοσοκοµείου. Στο πλευρό των γιατρών συµπαραστέκεται επίσης η Εκτελεστική Επιτροπή της Α∆Ε∆Υ, το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, το Σωµατείο Εµποροϋπαλλήλων, το Συνδικάτο Οικοδόµων και άλλα Σωµατεία που ενώσουν την φωνή τους για ένα καλύτερο δηµόσιο σύστηµα υγείας.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα