Δύσκολες ώρες για Θεσσαλία, Β. Εύβοια και Σποράδες – Η πρόβλεψη για τη Δυτική Ελλάδα – Επιβεβαίωση του dete.gr

27.09.2023 / 14:06
fa 40

Το κύμα κακοκαιρίας Elias που επηρεάζει πλέον όλη την Κεντρική Ελλάδα, ξεκινώντας από τη Δυτική Μακεδονία και την Δυτική Θεσσαλία και περνώντας στην Στερεά Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον έμπειρο προγνώστη καιρού που πρώτος είχε κάνει μέσω του dete.gr την πρόβλεψη για το κύμα κακοκαιρίας που έρχεται  (21 /9), οι βροχές  θα συνεχιστούν και τις επόμενες ώρες με το κύμα κακοκαιρίας να εστιάζει στην Μαγνησία, στην Εύβοια στις Σποράδες, αλλά και στην Φωκίδα, στην Ευρυτανία, στην Φθιώτιδα και στην στην Βοιωτία.

Ο κ. Θεοδοσόπουλος είχε αναφέρει στην πρόγνωση του ότι η βροχή στην Θεσσαλία  ξεκινώντας από την Δευτέρα  (προς το τέλος της μέρας) έως και την Τετάρτη (με μεγάλη πιθανότητα οι βροχές να συνεχιστούν έως την Πέμπτη το μεσημέρι) θα πέσει συνολικά από 120 έως 130 χιλιοστά νερού που μπορεί να φτάσουν στη Μαγνησία και τα 150 χιλιοστά με πιθανότητα να αγγίξει και τα 170 τοπικά.

Στην Λάρισα η βροχή που θα πέσει θα είναι στα 60 με 70 χιλιοστά νερού, ενώ βόρεια, δυτικά και ανατολικά της πόλης θα ξεπεράσει και τα 100 χιλιοστά.  πιο ισχυρές θα είναι οι βροχοπτώσεις στα Τρίκαλα και στην Καρδίτσα φτάνοντας τα 100 με 120  χιλιοστά νερού, ενώ τοπικά και στα 150 χιλιοστά.

Υπάρχει έτσι σημαντικός κίνδυνος για τους κατοίκους της Θεσσαλίας αφού οι βροχοπτώσεις θα είναι πιο ασθενείς σε σύγκριση με το κύμα κακοκαιρίας του Daniel, όμως δεν θα πρέπει να ξεχναμε ότι αναφερόμαστε σε μία περιοχή που έχει ήδη σημαντικές καταστροφές από τις πλημμύρες και δεν έχει συνέλθει.

Oι βροχές θα είναι ασθενείς και στην Δυτική Ελλάδα δεν θα ξεπεράσουν τα 20 με 25 χιλιοστά. Στην Πάτρα δε την Τρίτη η βροχή που θα πέσει θα είναι ελάχιστη και φτάσει τα 20 χιλιοστά από το μεσημέρι μέχρι το τέλος της ημέρας, ενώ στην περιοχή της Αιγιαλειας το ύψος βροχής θα είναι διπλάσιο, κοντά στα 40 χιλιοστά.

 Δεν θα λείψουν την Τρίτη προς την Τετάρτη στην περιοχή της Αχαΐας μεμονωμένες καταιγίδες που θα συνοδεύονται με αστραπές και κεραυνούς.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα