Δύο πωλητήρια σε ξενοδοχεία στην Αχαΐα- Πίεση ρευστότητας

10.12.2020 / 7:14
people-2593251

Ισχυρό πλήγμα έχει δεχθεί από την πανδημία του κορωνοϊού ο κλάδος των ξενοδοχείων. Η αδυναμία μετακίνησης των πολιτών μεταξύ νομών, αλλά και οι πτήσεις από το εξωτερικό που βρίσκονται στο ναδίρ, καθιστούν σε πολλές περιπτώσεις τη λειτουργία των ξενοδοχείων αδύνατη, παρά το γεγονός ότι δεν συμπεριλαμβάνονται στο lockdown. 

Δεκάδες ιδιοκτήτες έχουν ήδη βάλει τις τελευταίες ημέρες πωλητήριο στις μονάδες τους υπό την πίεση της ρευστότητας.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που είδε το φως της δημοσιότητας και αφορά το τρίμηνο Σεπτεμβρίου-Νοεμβρίου, καταγράφηκαν τουλάχιστον 298 αγγελίες για την πώληση ξενοδοχείων στο σύνολο της χώρας.

Οι δυσκολίες, που αντιμετωπίζει ο τουρισμός, καθώς ουδείς είναι σε θέση να γνωρίζει πότε ακριβώς θα αρθούν τα περιοριστικά μέτρα στη μετακίνηση, δεν αποκλείεται να αυξήσει περαιτέρω τον αριθμό των πωλήσεων τους επόμενους μήνες οπότε θα φανεί το πλήρες μέγεθος των συνεπειών στην αγορά.

15 πωλητήρια για ξενοδοχεία στην Πελοπόννησο

Σύμφωνα με την έρευνα, τουλάχιστον δύο ξενοδοχειακές μονάδες της Αχαΐας, έχουν βάλει πωλητήριο. Συνολικά στην Πελοπόννησο πωλούνται 15 ξενοδοχεία, εκ των οποίων δύο στη Λακωνία, τέσσερα στη Μεσσηνία, πέντε στην Αργολίδα δύο στην Αχαΐα και δύο στην Κορινθία.

Πωλητήρια και στα Ιόνια

Χαρακτηριστικό πάντως, της κατάστασης αποτελεί το γεγονός ότι πωλητήριο έχουν βάλει και ξενοδοχεία στα Επτάνησα, που θεωρείται κορυφαίος τουριστικός προορισμός. Στην Κεφαλονιά και στη Λευκάδα, νησιά τα οποία σπάνια εμφανίζονταν στις έρευνες πώλησης ξενοδοχείων των προηγούμενων περιόδων, αυτή τη φορά υπάρχουν συνολικά 14  αγγελίες πώλησης ξενοδοχείων με τις τιμές τους να κυμαίνονται από 460.000 ευρώ έως 5.000.000 ευρώ.

Διαμαντόπουλος: τα πωλητήρια αφορούν επιχειρηματίες που έχουν πρόβλημα ρευστότητας.

Μιλώντας στο «Νεόλογο» ο πρόεδρος των ξενοδόχων Αχαΐας Δημήτρης Διαμαντόπουλος, αν και χαρακτήρισε σύνηθες το φαινόμενο πώλησης ξενοδοχειακών μονάδων, σημείωσε ότι ο τουριστικός κλάδος αντιμετωπίζει προβλήματα, όπως όλοι οι  τομείς της οικονομίας, εξαιτίας της κατάστασης που βιώνουμε.

Όπως ανέφερε ο κ. Διαμαντόπουλος, κάποιος που δεν έχει άμεση ανάγκη δεν θα την πουλήσει την επιχείρησή του διότι δεν θα την πουλήσει σε καλή τιμή, αφήνοντας να εννοηθεί ότι τα πωλητήρια των ξενοδοχειακών μονάδων, αφορούν επιχειρηματίες που έχουν πολύ μεγάλο πρόβλημα ρευστότητας.

Σε κάθε περίπτωση και οι ιδιοκτήτες ξενοδοχειακών μονάδων, αναμένουν τα μέτρα πιθανές κρατικές ενισχύσεις, ώστε να μπορέσουν να σταθούν στην κρίση.  

Φάνης Βγενόπουλος

(από εφημερίδα Νεολόγος των Πατρών)

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα