Δρομοκαΐτειο: Εμπλοκή με την ακούσια νοσηλεία ψυχικά ασθενή με Covid-19

01.01.1970 / 0:00
dete-featured

Μια ιδιαίτερη πτυχή, μη ορατή για τους περισσότερους από εμάς, της επιδημίας κορωνοϊού που βρίσκεται σε εξέλιξη, αναδεικνύεται μέσα από επιστολή του Συλλόγου Εργαζομένων του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Δρομοκαΐτειο, προς την υφυπουργό Ψυχικής Υγείας, κυρία Ζωή Ράπτη.
Όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι, στην εφημερία της Δευτέρας 07/09/2020, επιχειρήθηκε από την εισαγγελία Αθηνών να εισαχθεί με ακούσια νοσηλεία στο Ψ.Ν.Α. Δρομοκαΐτειο διαγνωσμένο κρούσμα COVID-19 ατόμου με τοξικο-εξάρτηση, το οποίο διαμένει σε δομή φιλοξενίας του νοσοκομείου.
Με βάση το υγειονομικό πρωτόκολλο που ισχύει για τα ψυχιατρικά νοσοκομεία, στις εφημερίες τους, με τη διαπίστωση υπόπτων κρουσμάτων στον χώρο διαλογής, το ύποπτο κρούσμα απομονώνεται, διενεργείται ο απαραίτητος εργαστηριακός έλεγχος και αν αποδειχθεί θετικό μεταφέρεται σε νοσοκομείο αναφοράς.
Ωστόσο, η έλλειψη χώρων κατάλληλων και ενδεδειγμένων για νοσηλεία περιστατικών COVID-19 στο συγκεκριμένο νοσοκομείο δεν επέτρεπε την εισαγωγή του ασθενούς, γεγονός που οδήγησε σε μεγάλη κινητοποίηση των εργαζομένων και της διοίκησης ώστε να πεισθεί ο εισαγγελέας για την αλλαγή της απόφασης του περί ακούσιας νοσηλείας στο Δρομοκαϊτειο.
«Όπως διαπιστώσατε και η ίδια με την επίσκεψή σας στο νοσοκομείο πριν λίγες ημέρες, όχι μόνο δεν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές αλλά και δεν υπάρχει η δυνατότητα δημιουργίας τέτοιων υποδομών. Επιπροσθέτως, σας έγιναν γνωστές οι τεράστιες ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό, σε ιατρο-τεχνολογικό εξοπλισμό και σε ατομικά μέσα προστασίας έναντι της νόσου» αναφέρουν στην επιστολή τους προς την αρμόδια υφυπουργό οι εργαζόμενοι.
Ο Σύλλογος εργαζομένων του ψυχιατρικού νοσοκομείου ζητεί από την κυρία Ράπτη να παρέμβει προς τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές ώστε τα περιστατικά που χρήζουν ακούσιας νοσηλείας και συνάμα είναι επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19 να κατευθύνονται σε νοσοκομεία αναφοράς τα οποία διαθέτουν και ψυχιατρικό τομέα.


Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα