To dressing με το αβοκάντο και το γιαούρτι ταιριάζει πολύ στις φρέσκες πράσινες σαλάτες και ιδιαίτερα στο σπανάκι και τη ρόκα. Κερδίζει ένταση με λίγο μπλε τυρί
Υλικά συνταγής
- αβοκάντο: 2 ώριμα
- γιαούρτι στραγγιστό: 1 φλιτζάνι
- κρεμμύδι: 1 μικρό, ψιλοκομμένο
- χυμός λεμονιού: 5-6 κουταλιές της σούπας, αν θέλετε προσθέστε και λάιμ
- κόλιανδρο φρέσκο: 4-5 φύλλα, ψιλοκομμένα
- ελαιόλαδο: 5-6 κουταλιές της σούπας
- αλάτι, πιπέρι: όσο θέλετε
Εκτέλεση συνταγής
- Πολτοποιείτε στο μπλέντερ τα αβοκάντο καθαρισμένα και το γιαούρτι μέχρι να γίνουν μείγμα ομοιογενές.
- Μεταφέρετε το μείγμα σε μπολ. Προσθέτετε το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το κόλιανδρο. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε καλά. Περιχύνετε τη σαλάτα σας.