Δράσεις στην Πάτρα για την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη

10.11.2020 / 9:40
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
diavitis-3

Η Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη καθιερώθηκε το 1991 από τη Διεθνή Ομοσπονδία Διαβήτη και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Ο μπλε κύκλος είναι το παγκόσμιο σύμβολο του διαβήτη· ο κύκλος συμβολίζει τη ζωή και την ενότητα, ενώ το μπλε επιλέχθηκε ως το χρώμα των Ηνωμένων Εθνών μετά την ψήφιση της Διακήρυξης 61/225, με την οποία η 14η Νοεμβρίου έγινε μία από τις επίσημες Ημέρες των Ηνωμένων Εθνών.

Η 14η Νοεμβρίου είναι η μέρα γενεθλίων του καναδού νομπελίστα γιατρού Φρέντερικ Μπάντινγκ (1891-1941), ο οποίος ανακάλυψε την ινσουλίνη μαζί με τον βιοχημικό Τζον Μακ Λίοντ (1876-1925) το 1921 και έσωσε εκατομμύρια ζωές.

Το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη 2020 είναι οι Νοσηλευτές  και ο Διαβήτης.

Καθώς ο αριθμός των ατόμων με διαβήτη συνεχίζει να αυξάνεται σε ολόκληρο τον κόσμο, ο ρόλος των νοσοκόμων και του λοιπού προσωπικού επαγγελματικής υγείας γίνεται όλο και πιο σημαντικός στη διαχείριση των επιπτώσεων της πάθησης. Οι νοσηλευτές  είναι συχνά οι πρώτοι και μερικές φορές οι μόνοι επαγγελματίες υγείας με τους οποίους αλληλεπιδρά ένα άτομο και έτσι η ποιότητα της αρχικής αξιολόγησης, φροντίδας και θεραπείας είναι ζωτικής σημασίας.

Στα πλαίσια λοιπόν των παραπάνω ο σύλλογός μας, αναγνωρίζοντας και τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε ,θα τιμήσει τη μέρα αυτή  με διαφορετικές δράσεις ,που μπορεί να μην έχουν  προσέλευση κόσμου αλλά έχει να κάνει με το οπτικό ερέθισμα όλων όσων το  παρακολουθήσουν.

Οι δράσεις  για φέτος του συλλόγου μας έχουν ως εξής:

  • Ένδυση λεωφορείου του Αστικού ΚΤΕΛ ΠΑΤΡΑΣ, με μηνύματα ενημέρωσης, πρόληψης και ευαισθητοποίησης του κοινού για τον Σακχαρώδη Διαβήτη με την χορηγία της Novo Nordisk Hellas. Το λεωφορείο θα εκτελεί κανονικά δρομολόγια της γραμμής σε κάθε γωνιά της πόλης.
  • “ΒΡΕΣ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ ¨ .Μια υπέροχη συζήτηση για το πώς μπορούμε να βρούμε τη δύναμή μας μέσα από το Διαβήτη με την Life Stragestic  Κα. Μάρεα Λαουτάρη ,με την υποστήριξη της εταιρείας Menarini Diagnostics Hellas.Θα προβληθεί την Παρασκευή 13/11/2020 από τη σελίδα Facebook  του συλλόγου μας και το κανάλι μας στο Youtube .
  • Φωταγώγηση των Διοικητηρίων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος(Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία, Ηλεία )με την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος από τις 13/11/2020 έως 15/11/2020 τις βραδινές ώρες.
  • Φωταγώγηση του Δημοτικού Θεάτρου ¨ΑΠΟΛΛΩΝ¨ και οι σκάλες της οδού Αγίου Νικολάου με την υποστήριξη του Δήμου Πατρέων από τις 13/11/2020 έως 15/11/2020 ,τις βραδινές ώρες.
  • Φωταγώγηση και των δύο νοσοκομείων της πόλης μας του ΠΓΝΠ ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΟΗΘΕΙΑ  και του ΠΓΝ ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ  ,με μηνύματα για το Διαβήτη ,σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδος & Νοτίων Ιονίων Νήσων (ΠΟΜΑμεΑ ΔΥΤ.ΕΛΛΑΔΟΣ & Ν.Ι.Ν), από τις 13/11/2020 έως 15/11/2020 ,τις βραδινές ώρες.

Όλες οι παραπάνω δράσεις τελούνται υπό την Αιγίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε όλες τις δράσεις από τη σελίδα Facebook του συλλόγου: (https://www.facebook.com/zwiglikiapatras)

Και στο κανάλι του Youtube του συλλόγου:  (https://www.youtube.com/channel/UCOb_Ked1aY5KVc1mSF6pG1w).

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα