Δραματική η κατάσταση στη Γερμανία – Αεροδιακομιδές ασθενών από πόλη σε πόλη (βίντεο)

26.11.2021 / 22:51
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ka 55

Με τα πιο μελανά χρώματα περιέγραψε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη Γερμανία, ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν, προϊδεάζοντας ακόμα και για καθολικό lockdown.

Η πρώτη επιχείρηση αεροδιακομιδής ασθενών Covid, από την εντατική του νοσοκομείου μιας γερμανικής πόλης που έχει γεμίσει, στην εντατική άλλης πόλης όπου υπάρχουν ακόμα άδειες κλίνες, θα γίνει απόψε με ειδικά διαμορφωμένο σκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας της Γερμανίας.

Το αεροσκάφος έχει δυνατότητα μεταφοράς 44 ασθενών, οι έξι από αυτούς σε κάψουλα απομόνωσης. «Για πρώτη φορά σε αυτή την πανδημία θα αναγκαστούμε να μεταφέρουμε περίπου 100 ασθενείς εντατικής εντός Γερμανίας, με τη βοήθειας της πολεμικής αεροπορίας. Η κατάσταση είναι πολύ δραματική. Ποτέ δεν ήταν πιο σοβαρή στη διάρκεια της πανδημίας» σημείωσε ο Γενς Σπαν.

Τα ημερήσια κρούσματα έχουν εκτοξευτεί πάνω από τις 70.000, 4.000 νοσηλεύονται σε εντατικές, 2.000 από αυτούς εισήχθησαν την τελευταία εβδομάδα. Μόνο τη λέξη λοκντάουν ΔΕΝ είπε ο Γερμανός υπουργός, τόνισε όμως ότι όσο πιο δυνατά τραβηχτεί τώρα το χειρόφρενο, τόσο το καλύτερο.

«Απευθύνουμε έκκληση για δραστικό περιορισμό των επαφών και όπου είναι αναγκαίο για τον πλήρη περιορισμό» πρόσθεσε ο Γερμανός υπουργός Υγείας. Οι αεροδιακομιδές μπορεί να αποδώσουν προσωρινά, όμως θα υπάρξει έλλειψη προέβλεψε ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας, που διαθέτει μεν περίπου 10.000 κλίνες, αλλά όχι το κατάλληλο προσωπικό για να τις στελεχώσει πλήρως.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα