Δραματικές ιστορίες για μια θέση στην εντατική -Έκκληση για να σωθεί ο άνθρωπός τους

16.03.2021 / 19:41
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ka 4

Με τη πληρότητα να έχει φτάσει στο 92% η Αττική ζει αυτό που όλοι απεύχονταν από την πρώτη στιγμή. Ασθενείς όπως αυτοί που θα εστιάσουμε στη συνέχεια παραμένουν διασωληνωμένοι εκτός εντατικής, επειδή όπως κατάλαβαν οι συγγενείς τους, κάποιοι άλλοι είχαν περισσότερες ελπίδες να τα καταφέρουν από εκείνους…

Η αγωνία για τον ίδιο είναι το ίδιο βασανιστική καθημερινά. Ο 72χρονος πατέρας του διασωληνώθηκε στις 5 Μαρτίου μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο, αλλά παραμένει έκτοτε εκτός εντατικής. Σε ένα απλό δωμάτιο της παθολογικής πτέρυγας του Τζάνειου νοσοκομείου…

Οι γιατροί είναι αδύνατον να τους καθησυχάσουν. Και οι ίδιοι ξέρουν ότι οι φόβοι που εκφράζουν ανοιχτά οι συγγενείς των ασθενών είναι κάτι παραπάνω από δικαιολογημένοι.

Οι μέρες περνούν και ο γιος του 72χρονου βλέπει τις ελπίδες να μειώνονται.  «Πήγα στο Τζάνειο με τη μητέρα μου, μας είπαν ότι η κατάστασή του είναι μη αναστρέψιμη», συγκλόνισε ο κ. Τσαντίλας μιλώντας για τον πατέρα του που βρίσκεται εκτός ΜΕΘ εδώ και 11 ημέρες.

«Μου είπαν ότι μίλησαν με ΜΕΘ έδωσαν τα στοιχεία και είπαν ότι αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να κάνουν κάτι, δεν μπορεί να μπει σε ΜΕΘ επειδή η κατάστασή του είναι μη αναστρέψιμη. Αυτό μου είπαν οι γιατροί δεν υπάρχει λόγος να μπει στη ΜΕΘ πλέον και μας είπαν απλά ότι ο πατέρας μου σε μία ώρα, σήμερα, αύριο, δυστυχώς θα καταλήξει αυτή είναι η πραγματικότητα».

«Αν ο άνθρωπος έχει διασωληνωθεί πρέπει άμεσα να μεταφερθεί σε μονάδα εντατικής θεραπείας. Απλά τα πράγματα», πρόσθεσε.

«Ο πατέρας μου μπήκε, μας είπαν εχθές έμαθα ότι είχε όγκο στον εγκέφαλο και έπαθε κάποια επιληπτική κρίση. Σταμάτησαν να δουλεύουν και τα νεύρα του. Δεν γνωρίζω εγώ από τις 5 του μήνα που διασωληνώθηκε αν είχε βρεθεί μονάδα πώς θα ήταν η κατάσταση υγείας του. Μπορεί ο πατέρας να καταλήξει μπορεί να κατέληγε ούτως ή άλλως. Δηλαδή μιλάω. Είναι ζωντανός και μιλάω σαν να είναι πεθαμένος».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα