Δούκας: Να μας πει ο Ανδρουλάκης αν μπορώ ως δήμαρχος να είμαι και υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

10.07.2024 / 8:17
doukas-arthou

Τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ καλεί ο Χάρης Δούκας να απαντήσει αν πιστεύει ότι η ιδιότητα του δημάρχου είναι ασυμβίβαστη με αυτή του υποψηφίου αρχηγού στο κόμμα, βάσει του καταστατικού και όσων το επικαλούνται.

Η συζήτηση ξεκίνησε από στελέχη που επικαλούνται συγκεκριμένα το άρθρο 38 του καταστατικού του κόμματος, το οποίο προβλέπει ασυμβίβαστο για μονοπρόσωπες θέσεις, όπως του προέδρου και του γραμματέα, για εκείνους που έχουν έμμισθες θέσεις και στην αυτοδιοίκηση. «Όσα μέλη του φορέα κατέχουν, κατόπιν διορισμού ή εκλογής, έμμισθη θέση πολιτικού χαρακτήρα στο κράτος ή στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και την αυτοδιοίκηση, δεν μπορούν να είναι υποψήφια σε μονοπρόσωπα», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο ειδικό κεφάλαιο του καταστατικού για την εκλογή αρχηγού και τα ασυμβίβαστα.

«Έτσι όπως το διαβάζετε αποκλείει και βουλευτές. Θέλω να απαντήσω όμως ξεκάθαρα: Κατέθεσα την υποψηφιότητά μου στην Κεντρική Επιτροπή, παρουσία του προέδρου. Μέχρι τώρα κωλύματα τέτοιου τύπου, δηλαδή ασυμβίβαστου, έβαζαν η ΝΔ μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο κ. Βορίδης, ο κ. Πλεύρης, ο κ. Βελόπουλος, ο κ. Πολάκης. Υπάρχει κάποιος από το ΠΑΣΟΚ που θέτει τέτοιο κώλυμα; Νομίζω πρέπει να απαντήσει ο ίδιος ο πρόεδρος. Έθεσα την υποψηφιότητά μου, έγινε αποδεκτή και προχωράμε», δήλωσε ο Χάρης Δούκας όταν ρωτήθηκε σήμερα από δημοσιογράφους του Real FM για το θέμα, ενώ, να σημειωθεί, ο Νίκος Ανδρουλάκης σχολιάζοντας τις υποψηφιότητες για την ηγεσία έχει πει: «Είναι θεμιτές οι φιλοδοξίες». Σε κάθε περίπτωση η κατάθεση των υποψηφιοτήτων γίνεται στην ΕΔΕΚΑΠ, όπου και παραπέμπουν τώρα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη για την επίσημη ανακήρυξη των υποψηφίων. Τα ίδια στελέχη υποστηρίζουν ότι η Επιτροπή Δεοντολογίας θα συνεδριάσει άμεσα για το ζήτημα των υποψηφιοτήτων και το γενικότερο «οδικό χάρτη» προς τις εσωκομματικές κάλπες.

«Τώρα είναι η ώρα της μεγάλης υπέρβασης», επιμένει πάντως ο υποψήφιος αρχηγός, Χάρης Δούκας με ανάρτησή του σχετική με την υποψηφιότητά του και το κάλεσμα προς τα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ να στηρίξουν το εγχείρημα με τη συμμετοχή τους.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα