Δωρεάν self tests στους μαθητές από τον Δήμο Πατρέων – “Ανεπαρκή τα μέτρα της κυβέρνησης”

09.01.2022 / 20:12
OIP (3)

Μέσα από ανακοίνωσή του ο Δήμος Πατρέων κατακρίνει την πολιτική της κυβέρνησης για τα self tests και τονίζει πως σαν δημτική αρχή πρόκειται να βοηθήσει στην διάθεση δωρεάν self tests.

H ανακοίνωση του Δήμου:

“Την ώρα που η πανδημία καλπάζει, τα σχολεία ανοίγουν αύριο ακριβώς όπως έκλεισαν, με την Κυβέρνηση να μην έχει πάρει ούτε ένα μέτρο προστασίας της εκπαιδευτικής κοινότητας. 

Δεν έχει γίνει δεκτό κανένα αίτημα των μαθητών, των γονιών, των εκπαιδευτικών, που από την αρχή της πανδημίας ζητούν την αραίωση των μαθητών στις τάξεις, την πρόσληψη όσων εκπαιδευτικών χρειάζεται για να καλυφθούν οι ανάγκες, την ενίσχυση του προσωπικού καθαριότητας των σχολείων, το οποίο όχι μόνο δεν επαρκεί, αλλά κάθε μέρα τα κενά γιγαντώνονται λόγω του covid, καθώς και τη διενέργεια μαζικών, δωρεάν και επαναλαμβανόμενων τεστ σε όλη τη σχολική κοινότητα.

Μάλιστα, το χάος που έχει προκληθεί τις τελευταίες ημέρες με τη διάθεση των self-test επιβεβαιώνει για άλλη μία φορά τις ευθύνες της Κυβέρνησης για την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας. Επιπλέον, μεταθέτει ξανά τις ευθύνες της, ζητώντας από τους Δήμους να λύσουν το θέμα, μέσω των Σχολικών Επιτροπών και μάλιστα «μία ανάσα» πριν το προγραμματισμένο άνοιγμα των σχολείων μετά τις γιορτές.

Ο Δήμος Πατρέων, θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να προστατεύσει τα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς της πόλης μας και θα προχωρήσει σε διάθεση self-test στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του. Ταυτόχρονα, θα στηρίξει με κάθε τρόπο τους αγώνες της εκπαιδευτικής κοινότητας για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.”

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα