Δωρεάν Φροντιστήρια Ξένων Γλωσσών για παιδιά οικονομικά αδύναμων οικογενειών

09.08.2023 / 15:42
download-2

 Από το Κέντρο Κοινότητας του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων  γνωστοποιείται ότι ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για το Πρόγραμμα “Δωρεάν Φροντιστήρια Ξένων Γλωσσών για παιδιά οικονομικά αδύναμων οικογενειών”.  

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν αιτήσεις από την Πέμπτη 17 Αυγούστου μέχρι και την Παρασκευή 1 Σεπτέμβρη, στα γραφείο του Κέντρου Κοινότητας, Ελ. Βενιζέλου 38 & Σολωμού, και ώρες 11:00-14:00,

Υπεύθυνες του Προγράμματος κ. Μάρω Κωστοπούλου και κ. Μαίρη Ορέσκου

Σκοπός των δωρεάν φροντιστηρίων είναι να βοηθηθούν τα παιδιά των οικογενειών της πόλης μας που είναι αντιμέτωπες με οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα, αλλά έχουν θέληση για μόρφωση και πρόοδο.

Το πρόγραμμα  στηρίζεται στη συμβολή ευαισθητοποιημένων συμπολιτών – Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Ξένων Γλωσσών, οι οποίοι αφιλοκερδώς δέχονται  παιδιά των συγκεκριμένων οικογενειών να παρακολουθούν δωρεάν τα μαθήματα που γίνονται στα Φροντιστήριά τους.

Μεγάλος αρωγός της συγκεκριμένης δράσης είναι ο Σύλλογος PALSO (Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Νομού Αχαΐας) που κάθε χρόνο απορροφά αφιλοκερδώς μεγάλο αριθμό παιδιών στα Φροντιστήρια μέλη του Συλλόγου. Τους ευχαριστούμε όλους και πάλι για την προσφορά τους.

Ο περσινός απολογισμός είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικός, δεδομένου ότι 198 παιδιά τοποθετήθηκαν σε Φροντιστήρια Ξένων Γλωσσών (Αγγλικά, Ιταλικά, Γαλλικά, Γερμανικά)

Ο Κοινωνικός Οργανισμός καλύπτει την αγορά των ξενόγλωσσων βιβλίων, όσων παιδιών εξυπηρετούνται από το Πρόγραμμα.

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά τα οποία κατατίθενται σε φωτοτυπίες είναι τα ακόλουθα:

  1. Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας γονέα ή κηδεμόνα (φωτοτυπία)
  • Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης πρόσφατο
  • Βεβαίωση ανεργίας, ταμείο ανεργίας (ΟΑΕΔ) μισθοδοσία ή σύνταξη γονέων*
  • Δήλωση Φορολογικού Έτους  2022 (Ε1) και Εκκαθαριστικό 2022
  • Απόφαση ΚΕΠΑ ατόμου με αναπηρία και απόφαση επιδότησης (αν υπάρχει)
  • Ηλεκτρονικό Μισθωτήριο κατοικίας αν υπάρχει
  • Δικαστική απόφαση επιμέλειας παιδιών (σε περίπτωση διαζυγίου ή διάστασης)

*Αν ο ένας γονέας εργάζεται προσκομίζετε τη μισθοδοσία του Ιουλίου 2023 και αν ο  άλλος γονέας είναι άνεργος προσκομίζετε τη βεβαίωση ανεργίας.

Προσοχή! Η αίτηση υποβάλλεται μαζί με τα παραπάνω δικαιολογητικά.

Οι ιδιοκτήτες Φροντιστηρίων που θέλουν να ενημερωθούν ή να δηλώσουν συμμετοχή στο Πρόγραμμα, μπορούν να επικοινωνήσουν με τις Υπεύθυνες του Προγράμματος στο τηλ. 2614-409972.

Η δράση αποτελεί ενέργεια κοινωνικής υποστήριξης ωφελουμένων νοικοκυριών του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Πατρέων, το οποίο λειτουργεί ο ΚΟΔΗΠ με την χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ 2014-2020 στα πλαίσια του Ε.Π. «Δυτική Ελλάδα 2014-2020».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα