Δώρα Χρυσικού για τον καρκίνο: Λέω πάντα ότι ένα αγέννητο παιδί μου έσωσε τη ζωή

04.11.2023 / 12:25
dora-xrysikou2

Για την περιπέτεια της υγείας της και τη μάχη της με τον καρκίνο μίλησε η Δώρα Χρυσικού. Η γνωστή ηθοποιός βρήκε τυχαία ότι είχε ορώδη καρκίνο τον ωοθηκών.

Η Δώρα Χρυσικού έκανε υστερεκτομή και χημειοθεραπείες. Μίλησε στην εκπομπή «Όλα για τη ζωή μας» για την περίοδο που αντιμετώπισε το πρόβλημα με την υγεία της, πως άλλαξαν πράγματα αλλά πως η δουλειά της τη βοήθησε.

«Στη δική μου περίπτωση, αυτό που συνέβη είναι, ότι επειδή ο γιατρός μου κατάλαβε πως κάτι υπήρχε εκεί πέρα, κάναμε μια λαπαροσκοπική αφαίρεση της μιας ωοθήκης και βρέθηκε στη βιοψία ότι είχα ορώδη καρκίνο τον ωοθηκών. Κι εκεί πια, έπρεπε να προβώ στην επέμβαση που λέγεται ολική υστερεκτομή. Κατά την οποία αφαιρέθηκαν όλα τα εσωτερικά όργανα, η μήτρα, οι ωοθήκες, οι σάλπιγγες και κάποια επιπρόσθετα που έπρεπε στη δική μου περίπτωση.

Είναι μια επώδυνη επέμβαση. Πέραν της τομής, το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι επί της ουσίας, η γυναίκα μπαίνει σε μια απότομη εμμηνόπαυση. Τα απόνερα της επέμβασης είναι πολύ σοβαρά. Μέσα από αυτή την ιστορία συνειδητοποίησα ότι δεν ήθελα να κάνω παιδί, και αυτό που λέω πάντα είναι ότι ένα αγέννητο παιδί μου έσωσε τη ζωή. Αν ήθελα παιδί, θα το έκανα με άλλους τρόπους» τόνισε η Δώρα Χρυσικού.

«Είναι μεγάλος πόνος το να θες να φέρεις μια ζωή στον κόσμο και να μη μπορείς για κάποιο λόγο. Στάθηκα τυχερή γιατί βρήκα τη νόσο νωρίς, χωρίς να έχει προχωρήσει. Εγώ ήμουν ένας εξαιρετικά δυνατός οργανισμός, ήμουν πάρα πολύ τυχερή και σε αυτό. είχα μόνο την πτώση μαλλιών και την κόπωση που φέρνει μια χημειοθεραπεία.

Για το ψυχολογικό κομμάτι, πήρα την απόφαση ότι θα το παλέψω με όση δύναμη έχω. Αυτό που με βοήθησε είναι το ότι δούλευα. Ο μεγάλος βραχνάς ήταν σίγουρα η χημειοθεραπεία, αυτό που ακόμα μου δημιουργεί θέμα είναι ότι ορμονολογικά είμαι εντελώς απορυθμισμένη. Μετά τις χημειοθεραπείες έκανε δυο χρόνια ορμονοθεραπεία. Τώρα κλείνω τον κύκλο των φαρμάκων», συμπλήρωσε η γνωστή ηθοποιός.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα