Δόμνα Μιχαηλίδου: Το click away είχε εφαρμοστεί για πρώτη φορά στη διανομή τροφίμων

29.12.2020 / 12:37
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
clickaway

H πρώτη εφαρμογή του click away πριν γίνει ευρέως γνωστό στην αγορά είχε δοκιμαστεί, όπως μας θύμισαν στελέχη του υπουργείου Εργασίας στη Διαχειριστική Αρχή στο πρόγραμμα ΤΕΒΑ για τη διανομή αγαθών. Μάλιστα ο πρωτότυπος τρόπος διανομής έλαβε τα εύσημα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Από την περασμένη άνοιξη, λοιπόν, με την επιβολή του πρώτο lockdown έπρεπε να λυθεί ένα πολύ βασικό πρόβλημα: πώς θα γινόταν η διανομή της κρίσιμης βοήθειας τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης του ΤΕΒΑ σε 400.000 ανθρώπους σε όλη τη χώρα; Αν αυτά δεν έφταναν στους δικαιούχους, η κατάστασή τους θα ήταν απελπιστική ειδικά στην πανδημία.

Το πρόγραμμα είναι ευρωπαϊκό και τα προβλήματα κοινά σε όλες τις χώρες. Οι αρμόδιες υπηρεσίες και τα Υπουργεία εδώ στην Ελλάδα στρώθηκαν στη δουλειά και βρήκαν πρωτότυπες λύσεις. Όλο αυτό το διάστημα στήθηκε ένα εναλλακτικό και πολύ αποτελεσματικό σύστημα διανομών. Διανομές κατ’ οίκον, drive through (δηλ. προσέλευση του ωφελούμενου με όχημα και παράδοση του πακέτου ανέπαφα) ακόμη και παραδόσεις με ατομικά ραντεβού. Ένα click away αντίστροφης ροής δηλαδή.

Και όπως είπε η αρμόδια Υφυπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου στη Βουλή, το σύστημα αποδείχθηκε πολύ αποτελεσματικό. Οι διανομές ΤΕΒΑ στο εντεκάμηνο ήταν περισσότερες από όσες όλες μαζί την περασμένη χρονιά (302 από 282), ενώ τα υλικά που διανεμήθηκαν αυξήθηκαν κατά 12,5%. Και για όλα αυτά η Ελλάδα μπήκε ως παράδειγμα μαζί με άλλες έξι χώρες στον οδηγό που εκδόθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη διαχείριση της κρίσης.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα