Δολοφονία στη Νέα Φιλαδέλφεια: «Άσ’ τους, πάνε να κοιμηθούν» – Η λανθασμένη εντολή που δόθηκε στους αστυνομικούς

10.08.2023 / 11:17
fa 2

«Άσ’ τους, πάνε να κοιμηθούν».

Αυτή η εντολή φαίνεται να δόθηκε στις αστυνομικές δυνάμεις που έβλεπαν τους χούλιγκαν της Ντινάμο Ζάγκρεμπ να φτάνουν στο γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα ο Μιχάλης θα δεχόταν τη μοιραία μαχαιριά που του στοίχισε τη ζωή του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ είχαν την λανθασμένη εικόνα ότι το κομβόι των οπαδών θα κατέληγε για διανυκτέρευση στα στέκια Ελλήνων οπαδών στο κέντρο της Αθήνας και έτσι δόθηκε ποτέ εντολή στους αστυνομικούς να τους σταματήσουν. Κανείς δεν περίμενε ότι θα έφταναν μέχρι το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Έτσι, η αυτοκινητοπομπή κινήθηκε ανενόχλητη, δεν σήμανε συναγερμός στη ΓΑΔΑ και όταν το λάθος έγινε αντιληπτό όταν ήδη ήταν αργά.

Κατά το ίδιο δημοσίευμα φαίνεται πως η ΕΛΑΣ έψαχνε μέχρι και τον φρουρό των γραφείων της Αττικής Οδού, με την ελπίδα ότι αυτός είχε αντιληφθεί τη διέλευση των… άφαντων Κροατών.

Η ΕΛΑΣ φαίνεται πως ήταν πεπεισμένη ότι οι χούλιγκανς θα έφταναν στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας για να διανυκτερεύσουν στον σύνδεσμο Ελλήνων οπαδών.  Ωστόσο, τα οχήματα των χούλιγκαν βγήκαν από την Αττική Οδό στην έξοδο της λεωφόρου Κύμης και πάρκαραν στο ΟΑΚΑ.

Εκεί εικάζεται ότι συνάντησαν τουλάχιστον 50 με 60 Έλληνες οπαδούς, που ίσως ήταν και αυτοί που τους προμήθευσαν με ρόπαλα, καδρόνια και μαχαίρια και τα οποία μπήκαν στον σταθμό «Ειρήνη» του ΗΣΑΠ.

Στη συνέχεια εμφανίστηκαν ανενόχλητοι στη Νέα Φιλαδέλφεια και επιτέθηκαν στους φιλάθλους της ΑΕΚ και σκοτώνοντας τον 29χρονο Μιχάλη.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα